Adam Grecu a scris:
Fonduri, fonduri, fonduri....
toata lumea intreaba de aceste fonduri pentru ca proprietarii nu sunt informati sau nu participa la AG si sunt de acord cu opinia d-lui @carol_lorac;
Aici pe forum s-a pus in discutie urmatoarea problema: un proprietar este chemat in instanta pentru ca nu-si achita la timp intretinerea; pentru acest lucru, de obicei as. prop. angajeaza un avocat pentru a reprezenta asociatia in procesul respectiv, avocat care trebuieste platit - de obicei odata cu pregatirea dosarului; bine, bine este platit, dar din banii cui? Daca nu ai prevazut un fond de "neprevazute", cum faci? Chiar daca pe lista de plata ii plasezi proprietarului respectiv suma achitata avocatului - ceea ce intre noi fie vorba nu este corect, decat atunci cand se da o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea asociatiei, inclusiv capatul de cerere cu privire la cheltuielile de judecata - suma lichida nu o ai si atunci ce faci, deturnezi din alt fond?
Ei, probabil ca asociatia dvs. se afla in una dintre aceste situatii, probabil ca s-a hotarat la nivelul com. ex. si aprobat si in AG infiintarea acestui fond, care nu trebuia sa se numeasca chiar asa "fond de avocat", dar iata ca de fapt numele este chiar sugestiv si toata lumea intelege despre ce este vorba.
Bun, ati intrebat cum il recuperati? Pai cam in ordine inversa a creearii acestuia. In momentul in care proprietarul care a pierdut procesul achita cheltuielile de judecata, reintregeste acel fond si functie de hotararea care se ia (suma retinuta dvs. se poate transfera in alt fond, tot pentru apartamentul dvs) adica se face un fel de regularizare a sumelor pe care dvs. trebuie sa le achitati la asociatie. Retineti ca numai sumele care reprezinta fondul de rulment pot fi returnate proprietarului, dar si acesta doar in cazul in care acel proprietar paraseste as. prop.
sunt de acord sa existe un fond de neprevazute dar ce te faci cand cu ceva ani in urma din cauza restantierilor am avut apa rece taiata...si eu am platit lunar cate 50 de ron in avans desi sunt la zi cu plata intretinerii timp de vreo 7luni si nici pana in ziua de azi nu ti-ai recuperat banii?ba mai mult a fugit si al 2 lea administrator cu banii!mai poti avea incredere?este normal sa am nelamuriri ca doar nu-s mos craciun pt unii si pt altii!:-/