avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de avocat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de avocat?

buna ziua!
s-a afisat lista de intretinere si in ea este inclus pe langa fondul de rulment si o rubrica fond de avocat in valoare de 10 ron!
este legal?exista o baza legala?daca eu platesc cum imi recuperez acest fond? si de ce nu pot plati intretinerea fara sa platesc fondul de rulement si fondul de avocat?
daca se poate sa ma lamuriti si pe mine!
o zi buna!
d-na elga am adresat o intrebare...respectiv daca acest fond este legal sau nu!
si cine face ca acest fond de avocat sau special cum vreti sa il denumim ..sa fie legal?cei din administratia blocului?sau in adunarea generala se stabileste asta?
am uitat sa specific ca noi avem o firma care se ocupa de administratie....iar pe incasator nu stiu ce as putea sa il intreb atata timp cat el spune ca doar incaseaza!
multumesc anticipat!
Iata ce spune legea 230/2007 Legea pentru infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Art. 45. - (1) Anul fiscal al asociatiei de proprietari este anul calendaristic.
(2) Inainte de inceputul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza, comitetul executiv va pregati si va prezenta proprietarilor in adunarea generala un buget anual de venituri si cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv fondurile necesare organizarii si functionarii acesteia.
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.
(4) Asociatia de proprietari poate deschide unul sau mai multe conturi la oricare unitate bancara, in conditiile legii.
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari

Este motivul pentru care v-am spus ca acest fond este legal, facand parte din aceasta categorie a fondurilor speciale.
@conico
v-am intrebat in prima postare a cui a fost decizia impunerii acestui fond si m-ati ignorat cu desavirsire. in citatul oferit mai sus de catre elga50 va demonstreaza ca nu degeaba v-am intrebat asta, si fac referire la
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.

concluzia este ca, daca s-a luat aceasta decizie in adunarea generala, acest fond este legal. daca decizia apartine comitetului executiv, cred ca deja intra in ilegalitate
@carol
nu v-am ignorat deloc...numai ca la adunarea generala nu s-a discutat nimic de genul asta! deci singura banuiala este ca membrii comitetului au aprobat asta!
ceea ce mie personal mi se pare ilegal!
exact cum spuneti si dvs!
conico , nu eu spun asta, ci legea. mergeti cu legea 230/2007 si/sau HG 1588/2007 cu textul subliniat pentru a avea argumentul principal ... textul actului normativ

nu stiu daca v-a mai spus cineva, dar puteti folosi cu incredere butonul de editare aflat in dotarea acestui forum pentru a evita postarea mesajelor consecutive, care sint interzise prin regulament ;)

multa bafta in rezolvarea problemei !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - fondul de rulment ContSters295342 ContSters295342 buna seara, Anul trecut fosta administratora \\"a furat\\" cam 31300 ron ( am facut expertiza si asteptam un raspuns ), dar nu asta este problema si ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata pentru neplata fondului de reparatii de anul trecut? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si numai bine! Am si eu 2 intrebari Fondul de reparatii de la bloc a fost stabilit de catre comitetul executiv, nu de adunarea generala, cum ar ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda/apa rece DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica \"Diferente apa ... (vezi toată discuția)