stie cineva daca art 81 din ccm la nivel national se aplica si la desfiintare post?
adica angajatorul este dator sa respecte criteriile sociale cand desfiinteaza un post din 4 de acelasi fel?
1. Angajatorul este cel care hotaraste pe care din cei patru il concediaza.
2. Riscul este al lui daca il concediaza pe cel mai bun dintre ei si ii pastreaza pe cei mai slab pregatiti.
3. Articolul citat de dvs. ii este opozabil angajatorului atunci cand toti patru sunt egali din toate punctele de vedere si nu stie pe care sa-l concedieze.
1. Daca angajatorul prefera pe altcineva in locul dvs. este posibil.
2. Eu va recomand sa discutati cu angajatorul, sa-i povestiti situatia dvs. si poate va prefera pe dvs. in locul altuia.
3. V-as aminti ca atunci cand ati semnat contractul individual de munca nu ati gasit in el nici o clauza care se referea la situatia dvs. familiala. Si e normal sa fie asa.
Teoretic legea il ocroteste pe unicul intretinator. Practic se intampla foarte des altceva.
Eu vroiam sa intreb, tot legat de concediere: daca angajatorul tine mortis sa dea afara pe cineva, se poate prevala de aceasta desfiintare a postului foarte usor. chiar daca legea ii interzice sa mai angajeze pe acelasi post o perioada, el poate aduce linistit pe altcineva, dandu-i alta incadrare asemanatoare din COR, nu exact codul persoanei pe care a dat-o afara, este adevarat? Adica daca un patron e pus pe concedieri, poate folosi linistit aceasta desfiintare de post, si nu exista nici un mijloc de a contracara aceasta intentie?
Din pacate, aveti dreptate! Romanul este foarte inventiv cand este vorba sa eludeze legile.
Ca sa nu mai zic de felul in care se fac legile. Se lasa atatea portite de incalcare a lor...
Concediere
ContSters48919
impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)