avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sexul si divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sexul si divortul

Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea urat cu ea. Vi se par motive temeinice de divort? A aflat tarziu, dupa divort, ca ea avea o relatie de mai bine de un an cu un alt barbat. Va rog sa-mi spuneti cum e posibil ca o femeie la 38 de ani cu 2 copii, sa divorteze atat de usor, sa uite tot ce a fost frumos intre ei.Satisfacerea sexuala poate fi un motiv important? Alte calitati nu conteaza? Pana la urma ce conteaza pentru mentinerea casniciei?
Cel mai recent răspuns: doru anghel , utilizator 13:10, 29 Martie 2010
Eu cred ca sexul este foarte important intr-o relatie , deoarece lipsa activitatii sexuale este o problema a cuplului si deci relatia este compromisa .
Parerile sunt impartite in ceea ce priveste ce este pe primul plan: sexul sau altceva.
Eu opinez ca nu sexul este pe primul plan, ci ajutorul pe care ti-l da partenerul in ceea ce inseamna familie: gospodarie, copii, intelegere, suport moral cand ai probleme la serviciu, suport material etc.
Daca vii de la serviciu obosita si sotul te asteapta in pat gata de actiune dar tu, poate ca nu ai mancat nimic toata ziua, poate ca trebuie sa vina copiii de la scoala si sa le dai de mancare, sa faci lectiile cu ei, sa faci cumparaturi, sa le cari, sa platesti utilitatile, sa faci curat, sa duci animalul la veterinar, sa mergi la parinti ca au probleme de sanatate etc., nu cred ca lasi totul balta si spui: ah, de abia astept sa ne jucam si sa-ti spui: Ce fericita sunt cu un asemenea sot...
Daca acel sot nu munceste, nu aduce bani in casa, ii risipeste pe cei pe care-i aduci tu, nu te ajuta in casa cu gatitul, cu spalatul, cu calcatul, cu lectiile copiilor, cu cumparaturile etc. ba, mai mult, bea, joaca la loto, te injura, face mizerie in casa, astfel incat in loc sa te ajute iti este o povara, nu cred ca spui senina: Ce fericita sunt ca am un sot bun la pat! Ajungi sa spui ca nu-ti mai trebuie sex ...
Sex poti avea oricand daca iti doresti fara sa ai obligatii. O casatorie bazata doar pe sex are o problema majora, asa cum un user spunea mai sus ca lipsa sexului este o problema majora. Atat lipsa sexului cat si exclusivitatea acestuia ca aport al sotului constituie o problema majora intr-o casnicie si, decat o astfel de casnicie fada, mai bine lipsa...
Sotia nu este mama sotului obligata sa-l creasca toata viata, ar trebui sa-i fie egala in toate. Desi se trambiteaza egalitate intre sexe, aceasta este doar pe hartie...femeile castiga, in medie, pentru functii similare, mai putin decat barbatii, in caz de avansare este preferat un barbat si exemplele pot continua.
Femeia trebuie sa fie constienta de locul si rolul pe care il are in familie şi in societate si sa nu-şi mai planga de mila, pentru ca daca ea nu se ajuta, nu o va face nimeni...Sa-si castige si sa-si pastreze demnitatea de om si de femeie, astfel nu vor mai exista abuzuri si violente domestice pentru ca femeile nu le vor mai accepta.
Sa nu uitati doamnelor si domnisoarelor: in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie...;)
romania inedit a scris:

Eu cred ca sexul este foarte important intr-o relatie , deoarece lipsa activitatii sexuale este o problema a cuplului si deci relatia este compromisa .

Vrusai de fapt sa scriu ca sexul este un bun indicator al unei relatii , dar nu scrisai pentru ca fu cam de dimineata cand imi scrisai parerea !
eu m-am chinuit cu sotia un sfert de secol pt ca nu ne potriveam.
si fiecare cautam altceva.
dar nu am divortat din prostie , pt copii , pt ca ramaneau cei 2 copii pe drumuri, din comoditate.

si acum la 55 de ani voi divorta pt ca in sfarsit , mi-am gasit sufletul pereche, multumesc lui Dumnezeu pt ca altii nu-l gasesc toata viata.
Numai cei care l-au gasit pot intelege cat e de frumos si ca e de datoria mea sa divortez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Liberté, égalité, fraternité ? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită ... (vezi toată discuția)