avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... grila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

grila

prescriptia implinita:
a)poate fi invocata de instanta din oficiu;
b)nu poate fi aplicata de instanta din oficiu;
c)nu poate face obiectul unei renuntari valabile din partea celui in favoarea caruia a operat; #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 13:45, 31 Martie 2010
pai afla adevarul sau il apara pe parat, incalcand si princiipiile mai sus-enuntate...

cat priveste cum ca decretul e lege speciala, te rog sa argumentezi strict pe tema invocarii instantei din oficiu a prescriptiei
si te rog sa nu-mi argumentezi cum ca e mai noua ( a devenit caduca ....c.civ ) sau ocroteste interesul general ....in conditiile in care intr-o cauza ar putea fi doua persoane fizice
Legea e lege, nu distinge ca "apararea e colectiva sau individuala, practica nu poate fi peste lege...:D
NANOMAX a scris:

pai afla adevarul sau il apara pe parat, incalcand si princiipiile mai sus-enuntate...

cat priveste cum ca decretul e lege speciala, te rog sa argumentezi strict pe tema invocarii instantei din oficiu a prescriptiei
si te rog sa nu-mi argumentezi cum ca e mai noua ( a devenit caduca ....c.civ ) sau ocroteste interesul general ....in conditiile in care intr-o cauza ar putea fi doua persoane fizice

Raspunsurile din grila incep cu "poate.... " si "nu poate.....", iar nu cu "este obligata...".
De aceea, sustinind si eu aceleasi temeiuri juridice, dintre care rolul activ al instantei este cel care confera dreptul la invocare, iar Decretul 167/1958 (care este cu siguranta legea speciala), obliga instanta "sa cerceteze", consider ca ii determina, ca urmare a cercetarii obligatorii, o constatare ca fundament al optiunii luate de aceasta de a invoca sau nu din oficiu.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ContSters36411, utilizator
presupunand ca am un litigiu si instanta invoca exceptia prescriptiei, eu cer probe pe exceptie, care trebuie incuviintate-inscrisuri, ca altfel ----oricum s-a antepropuntat---- si acorda termen..
debitorul intre termene achita/executa obligatia...

ce face instanta, admite exceptia sau constata actiunea ca ramasa fara obiect/lipsita de interes:D

am uitat, vreau cheltuielile de judecata:((
ContSters126925, utilizator
ce-i cu inghesuiala asta?:D
unde am gresit?
ContSters126925, utilizator

Alte discuții în legătură

Precriptia invocata si din oficiu leus leus Va rog o parere: Daca pe rol este o cerere de incuviintare executare silita pentru un credit prescris de acum 10 ani si litigiu se afla in faca de ... (vezi toată discuția)
Urgent rog lege prescriere datorii firme LisaLashes LisaLashes Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii de reprezentant ContSters297103 ContSters297103 am un debitor la intretinerea de bloc care zice ca presedintele care a semnat actiunea nu-i legal numit.. pe intampinare am ivocat exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)