avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Asa am auzit si eu, ca din intrebarile de personalitate ni se vor pune intrebari la interviu.. Trebuie sa fie bine!
exact asa este, Rozalinda. se merge pe intrebarile de personalitate.
Analizand intrebarile de la testele de personalitate am ajuns la concluzia ca mergeau cam pe 2 trasaturi total opuse, ori esti depresiv ,anxios,te lasi usor doborat de grutatile vietii,esti singuratic ori poti fi dominator,stapan pe fortele proprii, perseverent, sociabil!
sau agresiv, impulsiv, necooperant, refuzand conformismul si autoritatea, asocial, insesnsibil, tensionat, lipsit de rabdare...:D. Din ce stiu eu, toate se traduc pe niste scari clinice (la cele cu adevarat/fals):psihotic, labil, asocial, sensibil, trasaturi de masculinitate/feminitate, agresivitate, fire deschisa etc. cele de "fire deschisa" sunt de control. spre exemplu: "Nu ma enervez niciodata" adevarat. groso modo, rezulta ca nu esti sincer. sunt cateva astfel de intrebari zise de control al sinceritatii, la care un raspuns ca cel de mai sus poate conduce pe interetul testului la concluzia ca nu ai raspuns sincer la intrebari (alt exemplu, "intotdeauna am spus adevarul"). in fine, nu sunt psiholog, zic si eu ce prind de la cei ce stiu:D
M-am uitat ma cei care au sustinut interviul in martie 2010.
Uite cum a decurs interviul
legat de interviu:
- se respecta programarile; (cel putin pana am intrat eu asa a fost)
- durata intervievării 12-15 minute (aproximativ...nu am cronometrat)
- pauza 7-10 minute intre candidati
- INTREBARI COMUNE:
- prezentati-va dpdv profesional;
- expunerea unei situatii complexe;
- motivarea optiunii magistratura ( dupa caz la fiecare procuror/judecator)
INTREBARI DISTINCTE in functie de profilul psihologic al fiecăruia.
s-au adresat maxin 15 intrebari, de ex:
- sunteti energica ?
- sunteti optimista?
- daca am luat o hotarare, mi s-a intamplat sa am vreo ezitare (indoiala) inainte de a o pune in practica (aplica)?
- am reusit sa schimb părerea vreunei persoane cu experienta mai multa ?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)