salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Din cate imi amintesceu, formularea era : Intotdeauna spun adevarul.
Verbul este la prezent, nu la trecut;dupa cum v-ati dat seama in intrebari erau strecurate diverse forme de verbe, de prepozitii(adesea, rar, uneori, niciodata) care schimbau nuanta .
Eu am raspuns cu da, ptr ca m-am gandit ca se refera la modul general,daca spun adevarul.
Fiecare raspunde cum simte, suntem tipologii diferite,eu una recunosc ca nu intotdeauna spun adevarul, mai sunt si mici minciunele care cred ca sunt constructive.Eu m-am gandit ca "intotdeauna"exclude orice exceptie iar perfecta nu sunt!Oricum sper sa bie pentru toti!
"intotdeauna" este absolut. paradoxal la prima vedere, el se refera si la ce am mai facut pana acum (deci si la trecut) chiar daca verbul e formulat la prezent. Nu se refera la "in general" ci reflecta gradul absolut: "intotdeauna". Dealtfel in cadrul intrebarilor au existat si formulari cu "cateodata", "in fond", sau "de cele mai multe ori". "intotodeauna" este..."intotdeauna. Oricum, eu stiu ca aceste intrebari urmaresc daca exista devieri comportamentale anormale, care nu se potrivesc cu profilul magistratului. cred ca acest profil poate fi vizualizat pe BTPAC, cu parola aceea.
mult succes. Sper sa fim anul cu nerespinsi deloc la psihologic!!! va tin pumnii tuturor.
sa mi-i tineti si voi mie;)