avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari?

Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în folosinţă), fiindcă locuiesc la parter, mi-am izolat pe interior cu polistiren toţi pereţii exteriori.
Citind Ordonanţa de urgenţă nr. 18 din 2009 şi Normele metodologie de aplicare a ei am înţeles că lucrările de izolare exterioară (cu toate fazele, de la masurători la recepţia finală) se fac în urma hotărîrii cu majoritate de voturi a asociaţiei de locatari, prin semnarea unui contract de mandat de către preşedintele asociaţiei.
Eu de ce să mai cheltuiesc pentru izolarea exterioară, dacă o am pe cea interioară ? Sînt de acord să plătesc doar zugrăvirea exterioară la fel cu restul blocului. Ce bază legală am să refuz să mi se bage mîna în buzunar, dacă fac parte din minoritatea care la Adunarea generală voteză pentru neefectuarea lucrărilor de izolaţie, avînd motive intemeiate (partea aferentă apartamentului meu este izolată termic, dar pe interior) ?
Vă mulţumesc dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat !
se pare ca nu cunoasteti sensul de "concurenta neloiala" documentati-va cum trebuie si abia apoi vorbiti despre acest termen
cel care lucreaza la "negru" va face doar concurenta si face evaziune fiscala
concurenta neloiala v-ar face un angajat al dvs care ar avea firma pe acelasi domeniu si ar redirectiona lucrarile catre firma lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
ContSters62736, utilizator
fie, concurenta nelegala. cum o fi. imi pare bine ca vanati greseli, intentionate.:D
o sa revin cu precizari si cifre. ptr dvs, desigur. as prefera de acum inainte cand va dau cifre concrete sa o fac in privat, si o sa mi dati dreptate, de acord?
Interventie moderator
Am inchis acest subiect intrucat discutia a deviat de la problema pusa initial catre probleme mult prea tehnice si care nu fac obiectul activitatii dintr-o asociatie de proprietari.

Rog inca o data pe utilizatori sa tina cont de regulamentul de postare in special asupra punctului 2.6 (citarea mesajelor imediat anterioare ale celorlalti utilizatori - e suficienta adresarea directa celui vizat sau citarea numai a frazei la care se face cu precadere referire in raspuns)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)