avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea blocurilor de locuinþe-obligativitate pentru toþi membrii asociaþiei de proprietari?

Locuiesc într-un bloc construit în 1981 şi fac parte din asociaţia de proprietari a blocului. După mutarea mea (la puţin timp după darea în folosinţă), fiindcă locuiesc la parter, mi-am izolat pe interior cu polistiren toţi pereţii exteriori.
Citind Ordonanţa de urgenţă nr. 18 din 2009 şi Normele metodologie de aplicare a ei am înţeles că lucrările de izolare exterioară (cu toate fazele, de la masurători la recepţia finală) se fac în urma hotărîrii cu majoritate de voturi a asociaţiei de locatari, prin semnarea unui contract de mandat de către preşedintele asociaţiei.
Eu de ce să mai cheltuiesc pentru izolarea exterioară, dacă o am pe cea interioară ? Sînt de acord să plătesc doar zugrăvirea exterioară la fel cu restul blocului. Ce bază legală am să refuz să mi se bage mîna în buzunar, dacă fac parte din minoritatea care la Adunarea generală voteză pentru neefectuarea lucrărilor de izolaţie, avînd motive intemeiate (partea aferentă apartamentului meu este izolată termic, dar pe interior) ?
Vă mulţumesc dacă puteţi să mă ajutaţi cu un sfat !
@carol_lorac: =D>
Ori va faceti ca nu intelegeti ,ori chiar nu intelegeti.
Mai cititi odata ce am spus : mucegaiul se produce "intre perete si polistiren" .Ce treaba are cu tencuiala ,plasa etc Dvs stiti..
Confundati instalatiile de ventilare cu cele de climatizare,merele cu perele, si fizica cu politica..
La ce instanta ma pot adresa cu o plangere tehnica stimate domn ? Poate la Inspectoratul de Stat in Constructii (care avizeaza autorizatia de construire si verifica proiectul) sau Disciplina in constructii (care verifica respectarea autorizatiei de construire ) ? Sunt doua institutii la fel de corupte ca si primaria ! Egal cu ZERO !

Eu inteleg ca suntem obligati sa acceptam mizeria numita 'reabilitare termica' pentru ca ne obliga legea si vointa majoritatii . Si cu asta am raspuns initiatorului topicului. Traiasca Dorel !
ausfahrt a scris:

@carol_lorac: =D>
Ori va faceti ca nu intelegeti ,ori chiar nu intelegeti.
Mai cititi odata ce am spus : 1) mucegaiul se produce "intre perete si polistiren" .Ce treaba are cu tencuiala ,plasa etc Dvs stiti..
2) Confundati instalatiile de ventilare cu cele de climatizare,merele cu perele, si fizica cu politica..
3) La ce instanta ma pot adresa cu o plangere tehnica stimate domn ? Poate la Inspectoratul de Stat in Constructii (care avizeaza autorizatia de construire si verifica proiectul) sau Disciplina in constructii (care verifica respectarea autorizatiei de construire ) ? Sunt doua institutii la fel de corupte ca si primaria ! Egal cu ZERO !

Eu inteleg ca suntem obligati sa acceptam mizeria numita 'reabilitare termica' pentru ca ne obliga legea si vointa majoritatii . Si cu asta am raspuns initiatorului topicului. Traiasca Dorel !

1) ma refeream la diferenta coeficientilor de dilatare dintre materiale, nu la mucegai. si faceam referire la faptul ca exista diferente intre cei ai polistirenului si adezivului (desi mai corect era sa spuneti cu ai peretelui, adezivul lucrind dupa cum vrea peretele, nu invers), cit si intre cei ai poilistirenului si plasa, respectiv tencuiala peste plasa .... rezultind implicit ca s-ar putea rupe polistirenul la exteriorul izolatiei
daca s-ar pune adeziv pe toata suprafata placii nu ar mai avea unde sa se produca acest mucegai
2) inclusiv in instalatiile de ventilare apar acele bacterii daunatoare. tocmai din aceasta cauza au fost create mai apoi instalatiile de ventilare, tratare a aerului si climatizare
3) in instanta puteti cere anularea acelei lucrari, dar trebuie sa dovediti ca este valabil ceea ce am subliniat mai jos, in text
Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia

daca ati fi citit cu atentie legea 230/2007, sigur gaseati acest articol. dar preferati sa comentati aici, pe forum, decit sa mergetisi sa va sustineti punctul de vedere in instanta ;)
Am zis ca ies mai ieftin ptr ca nu voi plati "carnatul"de taxe si indirecte. d-aia.

Oricum, bine zis, traiasca Dorel!
sa o iau babeste, ca poate asa intelegeti ineptia pe care ati debitat-o in mesajele anterioare:
1) ati afirmat ca nu ofertati pentru ca oferta dvs (la care trebuie sa plateasca asociatia 100%) este mai mare decit oferta din programul national (cu 20%).
2) apoi afirmati ca iesiti de 4 ori mai ieftin daca faceti lucrarea pe cont propriu. parca se cam contrazic cele doua afirmatii :D
faceti oferta asociatiei putin mai jos decit cea din programul national si sigur veti lua lucrarea la o asa oferta. dar sa nu uitati ca de preturile la termopane pentru cei care nu au montate, ca trebuie sa le plateasca la 100% ;)
Si, cu riscul de a primi un avertisment de la moderatori domnule iorac, trebuie neaparat sa va spun ca lucrarea la "negru" adica fara taxe este la 40% din pretul platit fara tva. Firma ia cu factura pe m2 de glet 20 de lei, fara tva. Meseriasul ar trebui sa ia 8,09 lei. Asa este si cu programul national domnule. Firma face deviz de 1 mrd lei ptr e cuprinzatoare de taxe, dar, la negru fara factura aceasta lucrare ar costa 400 de milioane. Interesul in "anvelopare" este direct al statului ptr ca ia sub diferite forme peste 60% din lucrare. Ma intelegeti? La asta adaugati 19% si aveti dimensiunea reala a banilor pe care-i ia statul si de ce se bat toti sa ajunga in functii. Din intamplare sau nu, sunt economist si stiu ce vorbesc. La aceasta "teapa" se adauga "economia" de material cu repercursiuni asupra calitatii lucrarii pe care eu nu o accept. Din aceasta cauza refuz sa-mi faca cineva lucrarea si sa accept partial acest "impozit" indirect.
Stiti cat ar trebui sa dati meseriasilor de cartier pe m2 de faianta? de curiozitate? Va spun eu: 12,50 /m2. Asta este plata la "negru". Dar el ia 30 si ne face concurenta neloiala. Cui sa reclamam? :))

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)