gikurtu a scris:
@carol_lorac :cum ziceam sa nu intram in detalii tehnice ca plictisim audienta (nu amestecati izolarea interiora cu cea exterioara pentru ca vorbim de fenomene fizice diferite) .Daca va faceti drumuri pe la primarii va invit la sectorul 3 Serviciul disciplina in constructii (cam.315 parca) sa vedeti peretii plini de mucegai. Intrebati orice inspector din birou si va va spune ca mucegaiul a aparut dupa termoizolare exterioara.
Si cum ziceati ca o sa convingeti rozatoarele sa-si mute cuibul ?
serios ??? :D imi face impresia ca va tineti de bancuri de slaba ca va tineti de bancuri de slaba calitate ;)
pai la dvs este vorba despre fenomene fizice diferite, fiind vorba despre aportul de umiditate in incapere datorita traficului de persoane care intra in incapere din exteriorul cladirii, in conditii de iarna, acel birou fiind cel mai probabil de relatii cu publicul
in cazul celor 2 izolari, fenomenul fizic este acelasi indiferent care parte a peretelui se face izolarea termica. insa "punctul de roua" se muta spre exteriorul peretelui (in cazul izolarii exterioare) sau spre interior (cazul izolarii interioare), interesul fiind de a-l scoate cit mai spre exterior. (intrebati profesori de termotehnica, termodinamica sau ingineri care au avut legatura cu aceste domenii )
probabil ca va referiti la fenomene fizice diferite in cazul birourilor in care traficul de persoane este intens, cei care vin din exterior aducindu-si substantial aportul la cresterea umiditatii din incapere, ceea ce nu este cazul in birourilor in care traficul este aproape de 0. cel mai probabil acea camera 315 de care vorbiti este foarte intens cu persoane care intra acolo dupa ce vin de afara, ceea ce nu este cazul apartamentelor.
cit priveste rozatoarele care-si fac cuibul acolo, credeam ca sectorul primarului negoita este mult mai avansat in aceasta privinta fata de sectorul 6, unde au disparut de mult timp asemenea specimene.
ati mai pus o intrebare "Dar durata de viata a polistirenului expandat montat in exterior care este ?" macar puneti-o complet ... "Dar durata de viata a polistirenului expandat montat in exterior, sub tencuiala, care este ?" pentru ca intre cele doua situatii este o diferenta extrem de mare (aceeasi situatie ca in cazul fierului beton aflat in aer liber si cel incastrat in beton, la blocuri). oricum, in niciuna dintre situatii nu cunosc durata de viata, dar cel mai probabil veti gasi aceasta informati printr-o cautare pe "goagal" ( citat din opera primarului CARE ESTE)