Printr-un ordin apărut în septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a stabilit că unitățile de alimentație publică vor trebui să-și informeze clienții, începând din 20 decembrie, în legătură cu ingredientele produselor alimentare finite sau mâncărurilor pe care le vând, indiferent dacă acestea sunt destinate consumului pe loc sau acasă, regulile urmând să se aplice și când mâncarea se vinde online. ANPC a anunțat luni că va amâna termenul stabilit inițial, în urma discuțiilor cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa, iar azi vedem și ordinul cu termenul modificat publicat în Monitorul Oficial. Citește articolul
Pe măsură ce spațiile de birouri se dezvoltă în cadrul marilor orașe, mii sau zeci de mii de oameni lucrând în cadrul unor centre de afaceri, o altă afacere prinde contur: rulota fast-food amplasată în imediata vecinătate a acestora. Astfel, antreprenorul interesat de demararea unei astfel de afaceri poate beneficia instantaneu de un vad comercial existent, comercializând produse alimentare și băuturi răcoritoare ce vor avea o cerere ridicată în două momente ale zilei, respectiv dimineața și la prânz. Citește articolul