avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de avocat Matei Laura

Activitate Cabinet de avocat Matei Laura

Conform art. 31, alin (3) din Codul Muncii
"pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia"

asadar e in regula, notificati angajatorul!
Art,34 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor prevede ca:
(1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare.
Răspuns la discuția testament
reductiunea testamentului (a legatului) reprezinta chiar ce va spuneam mai sus si ce va spunea colega mea, limitarea transmisiunii bunurilor patrimoniale dintr-un legat universal pana la a se respecta cota mostenitorilor rezervatari, cum sunteti dumneavoastra.
pentru domnul taur36, mostenitori rezervatari sunt descendentii, ascendentii privilegiati si coleateralii privilegiati. O persoana nu poate dispune prin testament peste aceasta cota a mostenitorilor rezervatari garantata prin lege. Asadar, utilizatorul nostru poate anula acel prim certificat de mostenitor, avand dreptul la rezerva succesorala. Iar in ceea ce priveste mostenirea fratelui, care trebuie redusa proportional cu rezerva succesorala, sotia nu are vocatie succesorala la intreaga mostenire decat atunci cand nu vine in concurs cu una din clasele de mostenitori.
Stimata colega, aveti dreptate in ceea ce spuneti insa nu cred, si nici dumneavoastra nu propuneti o alta varianta in care acel risc al atribuirii locuintei reclamantei poate fi inlaturat. Sigur ca cel mai indicat este consultarea directa a unui avocat si stabilirea unei strategii. Eu propuneam o varianta "la rece", in functie de putinele date ce ne-au fost oferite. Nu vad cum formularea unei astfel de cereri reconventionale ar servi pe tava partii adverse capul celorlalti mostenitori. Cu siguranta daca se cere iesirea din indiviziune a fiecaruia dintre cei 5 sansele nu sunt prea mari sa se atribuie locuinta unuia dintre acestia mai mult decat daca cei 4 raman in continuare in indiviziune. Luand in considerare interesul reclamantei de a vinde partea sa, in opinia mea sunt sanse mai mari pentru o eventuala tranzactie ca toti 4 sa rascumpere cota parte cuvenita din imobil.
Răspuns la discuția regres auto - sfaturi
Daca nu intarziati cu plata sumei de 300 de lei, si in conventia de plata incheiata cu societatea de asigurari nu se prevede ca in situatia in care veniturile se schimba societatea este indreptatita sa va solicite o suma mai mare sau chiar toata suma, nu au de ce sa treaca la executarea silita. Intr-adevar copii vor prelua datoria daca nu o achitati pana la data decesului, impartindu-se proportional, adica jumatate, jumatate. Puteti sa va sfatuiti copii sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar, asta presupune ca intai se vor achita datoriile si apoi, daca in patrimoniu mai ramane ceva, doar acele bunuri se vor imparti intre copii.
Daca tot ce s-a depus nou in recurs a fost acest mandat valabil, atunci hotararea va ramane aceeasi, intrucat motivul respingerii este lipsa actului doveditor privind calitatea procesuala activa, cat pot sa imi dau seama din ce ati mentionat mai sus, acest act ar trebui sa fie un titlu de proprietate ( pentru actiune in evacuare). Ar fi necesare mai multe lamuriri privind cererea, nu prea pot sa inteleg cum a fost calificata drept actiune care are obiect hotarare ce tine loc de act autentic de vanzare cumparare.
Răspuns la discuția testament
Prin dezbaterea succesiunii bunurile mostenite de fratele dumneavoastra au intrat in patrimoniul sau iar intreg patrimoniul fratelui trece mai departe succesorilor acestuia. Solicitati anularea certificatului de mostenitor al fratelui pentru a vi se calcula rezerva succesorala si solicitati si anularea certificatului de mostenitor al cumnatei pentru a vi se acorda cota dumneavoastra parte din succesiunea de pe urma fratelui. Aceasta cota este de 1/2 in situatia in care nu mai sunteti decat dumneavoastra si sotia supravietuitoare, respectiv 1/2 ramane sotiei supravietuitoare.
in mod normal pentru retinerile de acest gen trebuia incheiat fie un contract separat fie un act aditional la contractul de munca fie putea fi cuprinsa o clauza de acest gen in contractul de munca. Sarcina probei in procesele de acest gen apartine anagajatorului care trebuie eventual sa demonstreze ca salariul v-a fost platit integral luna de luna, fara retineri. Formulati actiune in instanta pentru recuperarea sumei.
Răspuns la discuția Inselaciune?
greu de crezut, mai probabil o citatie pentru a va prezenta la sediul politiei pentru audiere, in cazul in care s-a facut dosar penal.
Răspuns la discuția recuperare contravaloare actiuni
Actiunile s-au transformat in parti sociale, la o valoare nu mai mica de 10 lei. Unchiul dumneavoastra a devenit din actionar, asociat in acest SRL. Trebuie intr-adevar vazut cum a avut loc aceasta modificare, ce parti sociale detine unchiul din aceasta societate ( cereti un certificat constatator de la registrul comertului ) si mai departe, solicitat societatii comerciale, ulterior dezbaterii succesiunii, introducerea dumneavoastra ca mostenitor in calitate de asociat in SRL-ul respectiv, daca exista o clauza in actul constitutiv de continuare a societatii cu mostenitorii asociatului decedat. Daca nu, puteti solicita societatii contravaloarea partilor sociale mostenite, conform bilantului pe ultimul an.