argentina2001 a scris:
Buna ziua,
Eu si sotul meu am hotarat sa divortam de comun acord.Pentru bunuri am hotarat cum le impartim si am facut o tranzactie. Copilul are 18 ani. Intrebarile mele sunt:
Care este durata de la depunerea dosarului pana la primul termen?
Cat dureaza divortul ? Putem termina la primul termen?
Care este procentul care trebuie platit pentru tranzactie?
Pot sa desfac corespondenta in conditiile in care toate facturile, extrasele de cont, etc.,sunt pe numele lui?
Va multumesc.
Durata de la data depunerii actiunii pana la primul termen este in principiu de minim 2 luni dar poate fi si mai lunga datorita programului aglomerat al instantelor. Depinde la ce instanta veti depune divortul si cat de aglomerata este , dar de regula termenele nu sunt mai lungi de 2 luni. Se poate termina si la primul termen , daca este divort prin acoprdul partilor sau chiar daca este divort din culpa ambilor soti , caz in care depinde de dumneavoastra cat de repede aduceti toate probele (martori, inscrisuri, interogatoriu) .
In privinta partajului acesta trebuie timbrat cu 3% din valoarea estimativa a actiunii iar daca veti incheia tranzactie la primul termen aceasta suma bvi se va restitui. Daca v-ati inteles asupra partajarii bunurilor aveti si posibilitatea ca dupa divort sa incheiati un act notarial de tranzactie care va fi titlul de propriatate, insa taxele de timbru sunt destul de mari.