avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate cretu49

Activitate cretu49

Răspuns la discuția EVACUARE CHIRIAS
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Avocat
CONDITII DE INCETARE A CONTRACTULUI: prezentul contract poate inceta la expirarea duratei pentru care a fost incheiatm prin denuntarea de catre oricare dintre parti, la terminarea contractului de inchiriere.
LITIGII
Eventualele litigii care s-ar putea ivi in legatura cu acest contract vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca partile nu cad de acord, vor fi solutionate de instantele de judecata competente.

CLAUZE SPECIALE
- Prelungirea, rezilierea contractului, evacuarea locatarului, intretinerea locuintei inchiriate, etc. se fac in conformitate cu prevederile Codului civil.

Eu fac o plangere penala la parchet. Procurorul o tine la sertar cateva luni. apoi o trimite la sectia de politie. Politisti si cu jandarmii sunt ""frati""stiti foarte bine. Dupa un an (chiar 2 ani) politia trimite la parchet plangerea mea cu propunerea de neanceperea urmariiri penale. O plangere depusa de mine la sectia 21 politie, impotriva unui politist a fost tinuta la sertar 4 ani, dupa care a ajuns la parchet. Eu am fost evacuat, amendat si incatusat chiar de catre politistii care au fost solicitati de mine la 112 sa ma ajute. A trecut un an de atunci si nu am primit nici un raspuns.
Am semnat un contract de inchiriere pe 2 ani, in urma cu 2 luni. Am platit un avans pe 3 luni. Dupa numai 35 de zile proprietarul mi-a spus ca vrea sa mareasca chiria, aceasta fiind prea mica. In contract scrie: "Pe intreaga perioada contractuala chiria va ramane neschimbata". Apoi a spus ca vrea sa vanda apartamentul. Cauta motive sa ma evacueze. Nu am nici o datorie. Ma poate evacua fara o hotarare judecatoresca?. El spune ca poate deoarece este jandarm.
Am inchiriat un apartament de la o persoana care s-a declarat proprietar, printr-un contract de inchiriere. Dupa ce au trecut 6 luni si a incasat 1200 Euro, fara sa plateasca impozit, am aflat ca apartamentul nu este proprietatea lui ci a parintilor sai. A fost foarte suparat ca am aflat si acum ma ameninta cu evacuarea. Ce infractiune a comis acesta si unde ma pot adresa pentru a depune o plangere penala. E posibil sa apelez direct la instanta, pentru a evita parchetul?.
Răspuns la discuția Cat se poate popri din pensie?
Art. 729. Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

CU ALTE CUVINTE VA POATE OPRI NUMAI CE TRECE PESTE 581 LEI
Casele nationalizate cumparate pe Legea 112/1995 nu mai pot fi retrocedate in natura, proprietarilor sau mostenitorilor de drept, in conformitate cu legea 1/2009. Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei. Legea 71/2011 la art. 230 litere ț, arata ca art. 9 din legea 112/1995 se abroga, nemaifiind nesesara trecerea celor 10 ani pentru ca imobilele sa fie instrainate.
AFARA VA POATE DA NUMAI CU O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILEA. EXECUTORUL JUDECATORESC NU VINE SA VA EVACUEZE CHIAR DACA ESTE TITLU EXECUTORIU (ADICA CONTACTUL ESTE INREGISTRAT LA ANAF) . VETI FI CHIRIASII CUMPARATORILOR. TOTUL DEPINDE DE CLAUZELE TRECUTE IN CONTRACTUL DE INCHIRIERE. BIU”
Am fost la arhiva judecatoriei sectorului 6. Mi s-a spus ca trebuie sa stiu nr. hotararii de divort pentu a solicita o copie. Divortul a fost in urma cu 33 ani si nu am stiut niciodata acest numar. Unde trebuie sa merg pentru a afla acest numar.
In anul 2014 rude a unui proprietar (6-7 persoane) au intrat peste chiriasi cu forta scotand usa din balamale, in prezenta politiei. Unul din chiriasi a fost sechestrat si batut, ceilalti au fost luati de gat si aruncati afara. A fost confiscata toata mobila din 3 camere. A fost chemata salvarea si politia la 112. In urma socului sotia chiriasului (care era deja bonlava, a facut un atac de panica si a stat apoi numai prin spitalul de psihiatrie, dupa care a decedat. Nu a existat o hotarare judecatoreasca.

Dosarul a fost clasat dupa ce aproape 3 ani au plimbat dosarul inte parchet si politie.

Au tecut de la raspunsul primit 28 de zile. Mai pot face plangere impotriva unui procuror (si unde) pentru solutionarea prin clasara dosarului.
Un pensionar in anul 2016 are o pensie de 506 lei si retineri de 94 de lei. Din data de 1 Mai salariul minim va fi de 1250 lei. Cati bani va lua pensionarul mai sus mentionat si cati bani vor putea fi popriti.
Multumim pentru raspuns. Asa poate intelege orice pensionar la ce se poate astepta. Nici un jurist de la casa de pensii nu a reusit sa traduca art.728 cpc.