G David a scris:
HOTÃRÂRE nr. 1.025 din 9 august 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la artT. 19^1, ..., (2) Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (1), se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.
#-o
Insa trebuie mentionat ca desi in lege apare "85% din
veniturile profesionale impozabile", in anexa, adeverinta prevede venitul net.
Acest aspect este foarte important de lamurit.:O
Narcizaa a scris:
Publicitatea in astfel de dosare se face prin Buletinul Procedurilor de insolventa.
Nu mai puteti continua legal executarea. Dar puteti solicita instantei valorificarea unor bunuri daca le aveti in garantie.
Din pacate bunurile sunt doar sechestrate la sediul debitorului, nu le avem in garantie.
Buna ziua,
Am urmatoarea problema, am inceput executarea silita a unui debitor, am pus poprire pe conturi, insa nu am incasat nimic.
Ne-am deplasat la sediul acesteia cu executorul in vederea sechestrarii bunurilor mobile, insa aceasta era la sediu si ne-a declarat ca firma nu are inregistrate bunuri, iar automobilele sunt luate in leasing, urma sa demonstreze asta cu documente, dar nu s-a mai prezentat la sediul executorului.
Ce ar trebui sa facem? Sau ce urmeaza sa se intample?#-o
Va multumesc!
Buna ziua,
S-a suspendat procesul executarii silite initiate de noi impotriva unui debitor , intrucat s-a deschis procedura insolventei de cate Finante, chiar inaintea vanzarii bunurilor sechestrate.
Ce se intampla cu aceste bunuri in procedura insolventi, daca bunurile au fost sechestrate de noi?
Buna ziua,
As dori sa aflu ce urmeaza sa se intample in situatia mea. Avem un proces de executare silita impotriva unui debitor, am afisat, ieri, publicatia de vanzare a bunurilor sechestrate de noi. Insa se complica situatia, intrucat debitorul ne-a informat ca Finantele, a deschis procedura insolventei, inclusiv s-a ales si administratorul judiciar.
Noi cat si executorul nu am fost informati de aceasta situatie, iasa debitorul este de acord sa luam o parte din bunurile sechestrate in contul datoriei, iar executorul sa ne faca dovada.
Mai este posibil acest lucru?
Cum ar trebui sa procedam? Iar bunurile sechestrate de noi ce se intampla cu ele?
Andreea.B a scris:
Buna ziua,
Am vadut marfa la o societate X si aceasta ne-a dat BO.
Saptamana trecuta a fost refuzat fiind semnat de catre o persoana care nu avea dreptul. Am investit BO si il voi executa daca nu dispare firma si administratorul.
O societatea nu ar trebui sa aiba evidenta BO pe care le are date?
Pot sa ma indrept impotriva administratorului?
Alte solutii aveti?
Multumesc anticipat,
Asa cum ai spus si tu il poti executa silit, daca ti-a fist admisa cererea de investire cu formula executorie si vezi ce se intampla, ca pentru inselaciune, e foarte probabil sa obtina NUP.
Buna ziua!
In numele societatii la care lucrez am achizitionat bunuri in valoare aproximativa de 1900 lei, pentru care mi-a fost eliberata factura fiscala si bon fiscal pentru plata cu numerar.
Raspunsul de la firma a fost ca nu ma pot justifica ca am platit, pentru ca mi-a fost eliberat bon fiscal si ca de fapt trebuia sa primesc chitanta fiscala, ca asa se procedeaza intre persoane juridice.
Acum a ramas ca eu sa fac demersuri, ca cei da la firma de unde am luat bunurile sa-mi elibereze chitanta, dar acestia nu-mi elibereaza pe motiv ca se incarca cu incasarea de doua ori.
Care este baza legala si cum pot rezolva aceasta problema? #-o
Buna ziua,
Am primit notificare privind deschiderea procedurii de insolventa pentru un client, insa noi pana ieri am lucrat cu ei, drept urmare avem facturi care nu au ajuns la scadenta.
Debitul acestuia este acoperit partial, doar cu instrumente de plata girate.
In declaratia de creanta mentionez aceste instrumente de plata?
Le iau in considerare ca acestea sting datoria cea mai veche?
Mai mentionez suma care urmeaza sa se stinga cu aceste instrumente la declararea creantei si valoarea facturilor care nu au ajuns la scadenta?
De exemplu din valoarea totala a datoriei mentionez:
suma x acoperita cu instrumente de plata girate,
suma y scadenta si neacoperita cu instrumente de plata dar scadenta ,
suma z facturi neachitate deoarece nu au ajuns la scadenta, neacoperite cu instrumente de plata?
Va multumesc!
In prezent avem un client care inregistreaza un sold debitor de peste 240000 ron, in baza unui contract de vanzare-cumparare bunuri consumabile, ca urmare a depasirilor la plata am solicitat o garantie.
Clientul doreste sa garanteze debitul cu un apartament.
Care sunt pasii??
Cheltuielile generate de acestea se suporta de debitor, nu?
Imi poate trimite cineva un model de contract de ipoteca pe ionescu.carina@yahoo.com.
Cum se inscrie ipoteca in cartea funciara?
Buna ziua,
As dori o informatie in sensul ca, avem un client, despre care am aflat ca a depus cerere pentru reorganizarea activitatii, conf. legii 86/2006.
Insa acesta are termen maine, iar noi mai avem de la acesta, pentru creanta sa, instrrumente de plata girate de el, emise de clientii sai scadente pana la sfarsitul anului.
Odata deschisa procedura, ce se intampla cu aceste instrumente de plata, isi urmeaza cursul normal, adica se introduc in banca si se incaseaza ?
Le iau in considerare la declaratia de crenta?:">