avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate eooddd

Activitate eooddd

Am cumparat de pe [editat] un Espressor de cafea. Nefiind multumit de calitatea acestuia vreau sa-l returnez. El nu a fost folosit decat o daata, deci este ca nou.

Insa cei de la [editat] spun ca nu primesc inapoi Espressoarele de cafea.

Conform legii, nu sunt obligati sa-l reprimeasca in termenul de 10 zile?
Am cumparat un telefon, care avea un mic defect, fara sa mi se zica..dar l-am dat imediat mai departe. Persoana a cui era telefonul nu si-a dezactivat conturile. Ultima persoana la care a ajuns telefonul, a postat pe facebook-ul primei persoane ca e neserios, si i-a sters anunturile de pe un site de vanzari, si a postat anunturile lui, dar evident nu a schimbat nr de telefon, si era apelat domul de la care am luat prima data telefonul.

Si acuma m-a sunat cel al caruia a fost telefonul sa-mi spuna ca a mers la politie ca a depus pe nr meu, nr de cartela, o plangere ca i-am accesat conturile si ca a angajat un avocat.(dar nu stie numele si nici adresa mea, suntem din alte localitati) M-a sunat si un tip de la politie sa merg la ei, dar eu sunt plecat din zona momentan. Si m-a amenintat ca se face puscarie si de astea. Iar eu nu mai am nici datele de contact a persoanei a cui este acuma telefonul.

Ce este de facut?
Răspuns la discuția Garantie pentru laptop
eu cumpar direct de la proprietar, si da, bunul este in garantie
Vreau sa cumpar un laptop second, dar care inca se afla in garantie.
In acest caz mai beneficiez eu de garantia data de magazinul de unde a fost cumparat acel laptop?

Va multumesc!
Am primit o notificare de la CEC, cum ca am de platit o suma, nu foarte mare, dar mi se pare nedret sa platesc ceva ce nu am folosit.

Este vorba despre un card Visa Electron pe care l-am facut din pacate in 03.2008 dar nu l-am folosit deloc, cardul mi-a si expirat, si nici nu am fost anuntat cum ca ar trebui sa platesc ceva comisioane pentru el, mai ales daca nu l-am folosit.

Ar fi ceva de facut pentru a scapa de datorie, sau daca nu platesc ce poate sa mi se intample? Nu e o suma mare dar mi se pare neprofesionist din partea lor nici macar sa nu ma anunte ca v-a trebui sa platesc ceva.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Vanzare masina in "rate"
Sa inteleg ca si un act facut la mana ar fi valabil in cazul in care ar aparea probleme?

Multumesc pentru promtitudine!
Am primit o oferta pentru a-mi vinde masina. El mi-a oferit aproximativ 85% din pretul masinii, restul urmand sa-mi ofere in 5-6 luni.
Nu stiu cum sa fac, pentru a fi cat mai in siguranta, in cazul in care nu ar avea sa-mi restituie.
M-am gandit, ca una din chei sa ramana la mine, actele masinii sunt pe mine, cartea in original sa ramana la mine, si sa fac si un act la notar, in care sa mentionez toate aceastea, iar in cazul in care nu poate sa-mi dea diferenta, sa pot sa-mi recuperez masina de la el, si sa-i ofer inapoi, suma care mi-a dat-o, mai putin o oarecare suma pe care sa o hotaram inainte care sa reprezinte devalorizarea masinii, si in caz ca o loveste, sau provoaca ceva defectiuni, sa pot sa scad si aceste cheltuieli, dupa o analiza la un service autorizat.

Acum as vrea sa-mi spuneti care ar fi cea mai potrivita cale?
Imi poate asigura contractul facut la notar siguranta?

Va multumesc!
Daca in timp ce am somaj , sunt internat in spital, am inteles ca se prelungeste somajul, caci atat cat stai in spital plateste casa de asigurari.

Care este adevarul, caci acest lucru l-am auzit la radio, dar cei de la somaj bineinteles ca nu au vrut sa-mi raspunda, s-au facut ca ploua.

Va multumesc!
Parintii mei au cumparat o casa, care in viitor va fi a mea, iar ea a fost trecuta pe numele meu si al sotiei.
Acum au aparut ceva probleme intre mine si sotie, si nu mai pot avea incredere deplina in ea, iar eu as dori sa fac cumva cat mai repede, cu acordul ei, sa fac sa fiu doar eu proprietarul, adica in caz de partaj sa nu aiba nici un drept.
As vrea sa fac ceva la notar, dar nu stiu ce sau cum as putea face, si daca este neaparata nevoie de actele casei, caci nu sunt la mine, si as vrea sa stiu daca se poate face fara, sa dea ea o declaratie, cum ca nu are nici un drept asupra casei sau ceva de genul?

Va multumesc!
Răspuns la discuția neprezentare ca martor la proces
multumesc de raspuns dar ati mers prea departe, ea sufera uneori de tulburari psihice, deoarece a avut unele proble in copilarie, si are psihicul mai slab.

Acum a avut o depresie, sau o cadere pe plan psihic destul de grava, si foloseste un tratament destul de puternic pana isi revine, asta insemnand eu stiu 1-2-3 luni.

Iar starea pe care o are mama mea, are legatura cu acea persoana, iar ar fi mai indicat sa nu aiba tangenta cu ea, de aceea nu am dori sa merem la proces, pentru a grabi refacerea ei. Plus ca se si simte rau in general, din cauza tratamentului, si doarme toata ziua. Si alta chestie, pe citatie, am si primit un nume cu 3 caractere gresite, asa ca defapt nici nu am de unde sa stiu ca e vorba de mine.
Doctorita mi-a zis ca imi da un fel de motivare, si asta nu stiam ce se intampla, se amana procesul pana va putea veni, sau nefiind o cauza atat de grava, se va judeca fara lipsa unui martor, caci mai are un martor chemat?

Va multumesc!