avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate lorelaurentiu

Activitate lorelaurentiu

Ca sa puteti instraina va trebuie cu siguranta acordul bancii. Daca ati gasi pe cineva care sa il cumpere in aceste conditii nu stiu de ce banca nu ar fi de acord , insa conditia este sa gasiti pe cineva care sa achizitioneze un asemenea focar de infectie la un pret care va este convenabil pentru banca si pentru dvs. Puteti actiona dezvoltatorul in instanta pentru viici Orice constructie este garantata de constructor 5 ani pentru viciile aparente iar pentru viicii ascunse 10 ani, exista si o lege in acest sens ...
Garantia este acordata prin lege iar partile contractante nu pot renunta la acest drept, de fapt o obligatie legala a constructorului ,chiar daca in contract nu au fost prevazute clauze de garantare.
Cateva reglementari in materie :
 Legea 10/1995 privind calitatea in constructii
 Legea 50/1991 privind executarea lucrărilor
de constructii
 H.G.272 pentru aprobarea Regulamentului privind
controlul de stat al calităţii în constructii
 H.G.273 privind aprobarea Regulamentului de recepţie
a lucrărilor de constructii şi instalaţii aferente acestora .

Veti putea actiona in judecata constructorul pentru vicii ascunse pentru daune morale sau materiale. Chiar puteti cere anularea contractului de vanzare cumparare ocazie cu care banca va interbeni cu siguranta. Dar asta insemana bani de cheltuit si multa rabdare. Puteti folosi orice mijloc de proba prin care sa dovediti viciile ascunse inclusiv o expertiza tehnica de specialitate in constructii. Pe langa aceasta va puteti flolosi de poze, martori , cercetare la fata locului . Ca priveste mobila deasemenea se poate solicita expertiza cu privire la evaluarea ei de catre un expert autorizat.
Dar domicilul actual legal din CI este acelasi cu cel la care ati fost citat in cursul prcesului sau aveti alt domiciliu in CI ?Daca aveti alt domiciliu in CI verificati de cand s-a deschis procesul , de cand aveti noul domiciliu si cum ati fost citat in cursul procesului. Poate ca ati fost citat prin publicitate ........
Răspuns la discuția Executarea silita cf NCPC
Potrivit art. 24 NCPV disp.acestei legi sunt aplicabileproceselor si executarilor siliteincepute dupa intrarea in vigoarea a acestei deci dupa februarie 2013.
Orice punere in executare sau contestatie la executare facuta dupa luna februarie 2013 este supusa noilor reglementari,. Executorii inainte aveau competenta teritorila restansa insa acum legea le da voie sa porneasca o execurare silita in orice parte a tarii.
Hotararea care se cere a fi executata nu estte executorie decat daca este definitiva - vezi art. 633-634 NCPC:)
Răspuns la discuția Termen de revizuire
Art. 24 NCPC prevede ca legea noua de procedura se aplica se aplica numai proceselor si executarilor incepute dupa intrarea in vigoare a acesteia respectiv din februarie 2013, deci sunt aplicabile dispozitiile VCPC daca este vorba de o revizuire pe vechiul cod.
Acum: este adevarat legiuitorul nu distinge daca hotararea trebuie sa fie irevocabila sau nu si asa lasa loc de interpretare. Teoretic ar trebui sa curga de la data de cand hotararea este irevocabila caci in recurs se poate schimba in totalitate solutia instantei de fond si apoi revizuirea ramane fara temei legal. Insa pentru orice eventualitate introduceti cererea de revizuire de la data de cand s-a pronuntat prima instanta si lasat-i pe ei sa decida momentul cand trebuia depusa ..Oricum folosind aceasta varianta aveti garantia ca ulterior instanta sa nu o respinga ca fiind tardiv formulata.
Daca el are rezidenta britanica in Anglia si puteti face aceasta dovada si nu puteti face dovada veniturilor puteti sa solicitati stabilirea contributiei legale de intretinere la salariul minim pe econimie din Anglia care se ridica la peste 1000 de euro, nu va pot preciza exact.
Cu siguranta se va stabili o pensie raportata la aceasta suma si nu la salariul minim din tara noastra. Merita sa luptati !!!!!
nu pot sa va spun pe ce telei de drept s-a pronuntat sentinta caci noi nu suntem inca in posesia ei. Va aparea propabil cat de curand pe site ul jurispudenta.com.In caz de proces invocati practica judiciara respectiv sentinta civila pronuntata de Teleorman si mai cautati pe site poate mai gasiti sentinte asemenatoare.Asa se creaja juriprudenta. La noi in tara legea este unitara si ar trebui aplicata de toate instantele de judecata in litera si spirirtul ei. Daca o instanta de judecata a considerat actiunea justitiabilului din Teleorman justificata pentru anumite motive de drept toate instantele ar trebui sa procedeze similar teoretic, pentru ca legea este interpretata pentru toti cetatenii tarii nu doar pentru anumite orase. Insa practic din pacate sunt instante care se pronunta diferit pe cauze care au ca obiect juridic asemenator cu toate ca legea este aceiasi. Insa asa cum v-am spus, merita sa incercati nu aveti ce pierde.
Pensia de intretinere se stabileste raportal la veniturile pe care le realizeaza tatal minorului insa trebuia cu certitudine sa indicati instantei de judecata cu exectitate locul sau de munca pentru a se face adresa prin corespondenta cu strainatatea. Puteti daca exista intelegere sa ii solicitati lui sa va aduca veniturile pentru a scuti o perioada lunga de timp cat ar trebui ca instanta sa astepte raspunsul din strainatate.
SUCCES
Răspuns la discuția Termen de revizuire
Potrivit NCPC art. la care faceti referire este 509 al.1 pct.3 si termenul curge de la data de cand hotararea a ramas irevocabila ca urmare a solutionarii recursului. Insa puteti introduce cererea de revizuire insa instanta de judecata o va suspenda pana la solutionarea recursului.
Va dau un sfat! Sunt avocat si va recomand totusi sa incercati sa va inmatriculati masina PRIN SENTINTA JUDECATOREASCA cu obligarea statului la inmatriculare fata plata timbrului de mediu. Avem deja un proces castigat in tara si altele urmeaza deoarece sun multe actiun de acest gen care sunt inregistrate .
Tribunalul Teleorman a dat câştig de cauză primului contribuabil care a cerut înmatricularea unui Opel Zafira fără plata taxei de poluare .=D>
Procesul a fost înregistrat la data de 18 martie, instanţa pronunţându-se la data de 8 mai.
Statul a început să piardă procesele iniţiate de contribuabilii nemulţumiţi de timbrul de mediu, prima instanţă care s-a pronunţat în acest sens fiind Tribunalul Teleorman.
La data de 18 martie a.c., pe rolul Tribunalului Teleorman a fost înregistrată cererea nr. 1504/87/2013, prin care un contribuabil cerea în contencios administrativ înmatricularea unui autoturism Opel Zafira fătă plata taxei de poluare.
La data de 8 mai, Completul 4 al tribunalului a admis cererea, obligând "Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman - Serviciul public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor să înmatriculeze reclamantului autoturismul Opel Zafira (...) fără plata taxei de poluare, dar cu respectarea dispoziţiilor legale şi cu achitarea celorlalte taxe prevăzute de lege". Pentru că pârâtul nu a depus, conform legii, cererea de recurs în aceeaşi zi, decizia instanţei a rămas definitivă şi irevocabilă.
Parerea mea este sa incercati aceasta varianta nu aveti ce pierde.Trebuie sa incercam sa cream jurisprudenta in aceasta materie a timbrului de mediu exact asa cu s-a reusit a se declara taxa de poluare ca fiin neconstitutionala. Este o varianta mai simpla pentru inceput decat acea procura despre care vorbeati.
SUCCES !!!!
Răspuns la discuția Contestatie la executare
Si eu cred la fel insa pot sa fac dovada ca nu a fost in tara pentru a se repune in termen.Dar daca il va repune in termen sa presupunem are vreo sansa de admitere a contestatiei daca ataca doar procesul verbal de licitatie? ( nu are alt inscris executional decat procesul verbal de licitatie) . vA MULTUMESC