Daca puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat
In institutia in care lucrez este o persoana care are vechime pe studii superioare dar cand a participat la concursul de recrutare a dat concurs pe un post de referent in cadrul institutiei. In acel moment nu era scos la concurs nici un post de consilier, iar ulterior nu a mai fost organizat concurs de recrutare.
Referentii care au terminat facultatea in urma examenului e promovare in clasa au devenit consilieri. Acea persoana cu vechime pe studii superioare este in continuare refent. Sa scoatem la concurs un post cu atributii unice ?
Cum am putea sa o ajutam?
Va multumesc
Lucrez intr-o institutie publica si ocup functia de Sef birou juridic-contencios,cu atributii de consilier juridic. Impreuna cu colegii am depus o contestatie privind Dispozitia de reincadrare conform legii 330, prin care ni s-a taiat sporul de fidelitate acordat pe baza Acordului colectiv. Directorul institutiei considera ca nu puteam fi semnatara unei astfel de contestatii deoarece sunt consilier juridic si ar trebui sa reprezint institutia. Dar cu dreptul de asociere sindicală prevazut de Legea 188 cum ramane? Va rog sa imi raspundeti.
Imi puteti spune va rog daca dupa intarea in vigoare a Legii 330, personalul contractual din administratia publica mai beneficiaza de prima de concediu daca aceasta prima era prevazuta in CCM?
Pentru functionarii publici ramane in vigoare acel articol din OG 6 care prevede acest drept dar cu personalul contractual ce se intampla ?
Imi puteti spune in cat timp ar trebui semnat un ordin de deplasare a conducatorului unei institutii publice, de catre presedintele Consiliului Judetean. Iar in cazul in care ordinul de deplasare nu este semnat si nici nu avem un raspuns din partea CJ putem considera acceptarea tacita a deplasarii? Daca totusi deplasarea a fost facuta ce sanctiuni se aplica? Suntem o institutie publica subordoanta Consiliului Judetean.
Imi puteti spune va rog daca putem solicita prejudicii Socitatii Romtelecom sau persoanei care a cauzat un accident ce a dus la ruperea unor cabluri de telefonie?
Din cauza accidentului, institutia noastr a ramas fara servicii de telefonie, societatea Romtelecom a remediat defectiunea doar dupa trei zile. Catre cine trebuie indreptata cererea si ce forma trebuie sa aiba?
Multumesc
In acest caz directorul unei institutii publice poate da o dispozitie cu efect retroactiv pentru plata acestor drepturi?
Ne confruntam cu refuzul platii acestor drepturi.
Va multumesc.
La 3 zile de la data publicării Legii 330/2009 se abroga Art. 19 şi 21 din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici, acei 10%.
In institutia noastra aceste drepturi nu s-au acordat din luna iunie. In urma cu 2-3 ni s-a spus din nou ca acesti bani nu se dau ca poate va intra in vigoarea aceasta lege si vom avea economii si nu ne vor mai trimite in CFS.
Acum suntem in CFS iar acesti bani nu ii vom primi deoarece aceste drepturi au fost abrodate prin legea330.
Inteleg acest lucru, dar consider ca se aplica doar de la intarea in vigoare a legii, respectiv luna niembrie. Aceste prevederi nu se aplica retroactiv deci pe perioada iulie - octombrie ar trebui sa beneficiem de aceste drepturi, mai ales ca acesti bani sunt prevati in buget.
Imi puteti spune daca am dreptate?Are ceva de castibat contabilul daca face economii pentru o institutie publica?
Potrivit art.92 alin. (1) din Legea 188/1999, cu modificarile la zi, "Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are în cazierul administrativ sancţiuni disciplinare neradiate în condiţiile prezentei legi."
Imi puteti spune va rog daca dupa noile modificari un functionar public care ocupa o functie de excutie consilier I principal 1 poate exercita cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere cu incadrarea de consilier I superior 1, avand o vechime in gradul principal 4 ani iar inainte a fost cadru militar.
Mentionez faptul ca acum se doreste prelungirea exercitarii cu caracter temporar a functiei de conducere pe o perioada de 6 luni, dupa intrarea in vigoare a OUG 105/2009.
Îmi puteți spune dacă executorii judecătorești trebuie să plătească taxa pentru furnizarea de date personale din Registrul Național de Evidență a Persoanelor (Legea 677/2001)?
Asa am considerat si eu ca este legal. Am comunicat conducerii institutiei acest fapt dar mi s-a spus ca acest articol nu se aplica in acest caz deoarece unul din soti este functionar public iar celalalt este functionar public cu statut special. Ma puteti ajuta?