avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Salomia

Activitate Dana Salomia

Buna seara.
Am si eu o nelamurire cu privire la Ordonanta de urgenta 147 din 27 august 2020. Eu lucrez in spital si comform ordonantei nu beneficiez de zile libere pentru supraveghere copil in perioada cat scolile sunt inchise. Sotia lucreaza in alt domeniu si teoretic ar putea sa beneficieze de zilele libere, dar fiind singurul contabil al firmei nu poate sa-si ia zile libere.
Am depus la spital documentele necesare pentru a beneficia de plata comform ordonantei, dar am primit raspuns ca, comform articolului 4, aliniatul 1 nu ma incadrez, desi in anul scolar trecut am beneficiat de aceasta plata.
Va rog sa-mi spuneti daca raspunsul dat de spital este corect.
Multumesc.
Răspuns la discuția Card de cumparaturi
Nu sunt bunuri, nu are nimic pe numele lui. Mostenitori sunt doar mama lui ( bunica mea ) si doua surori. La notar ni s-a spus ca ar trebui sa facem succesiunea dupa bunicul ( decedat acum 16 ani ), caz in care ar avea si el parte la mostenire, dar nu stie notarul cine semneaza pentru partea lui de mostenire. Multumesc
Am nevoie de ajutor, va rog. Unchiul meu a decedat in urma cu 4 luni, neavand nici un mostenitor, dar nici bunuri de numele lui. Singura care ar fi putut fi mostenitoarea lui este mama sa, in varsta de 93 de ani. La el am gasit niste carduri de cumparaturi de la ERB de pe care a cheltuit vreo 2.000 lei. Am trimis la firma certificatul de deces, dar ei continua sa sune si sa o santajeze pe bunica mea, ca daca nu le plateste ea suma, o vor da in judecata. Ce pot face?. Multumesc.
Am un salariat care este platit cu ora si a vrut o pensie facultativa de 100 lei pe care si-o achita din mana la mine si eu ii virez la firma de asigurari. Am omis sa fac modificarea in statul de salarii si acum daca o fac pentru anul trecut ar trebui sa fac rectificative pentru toate lunile in care a platit, asta pentru ca se modifica impozitul pe salariu. Multumesc .
Discuție Spor de vechime
Unui angajat iesit la pensie, dar pe care unitatea vrea sa-l mai pastreze pentru cel putin un an de zile i se acorda spor de vechime? Multumesc.
Răspuns la discuția Spor de vechime
din pacate este vorba despre cultele religioase care nu se incadreaza nici la bugetari, nici la particulari, nu au nici R.I., nici C.C.M
Răspuns la discuția Spor de vechime
Multumesc frumos ...o lege in care as putea gasi specificat asta, va rog.
Discuție Spor de vechime
Daca un salariat are doua locuri de munca, se poate acorda sporul de vechime la ambele locuri de munca?
Am si eu o problema.... pt cineva care a infiintat un SRL in iunie 2014, dar nu a avut activitate pe parcursul anului 2014, trebuia depusa declaratie de inactivitate pana la 01.03.2015. Si daca da, ce se mai poate face acum?
Răspuns la discuția Salariul de baza
este vorba de un hibrid intre bugetar si privat ....culte religioase