avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate gena_b

Activitate gena_b

Răspuns la discuția Contestatie contributie CNAS
Multumesc mult pentru informatie!
nu au fost acorduri de acest gen, iar normal ar fi fost sa se plateasca mai intai datoriile catre banci si apoi sa se imparta suma ramasa in doua parti egale! din pacate nu s-a procedat asa, dar nu mai conteaza!
bine ca s-a terminat intr-un final cu partajul...
Răspuns la discuția Contestatie contributie CNAS
in caz ca acest lucru nu este posibil, doresc totusi sa ii dau in judecata pentru contestarea datoriilor pe care ei mi le impun
va spun doar ca eu din 2012 le tot trimit celor de la CNAS fel de fel de documente si degeaba, m-am trezit cu datorii la anaf din cauza lor, desi sunt din 2011 asigurata in sistemul national sanitar din italia...e o lupta cu morile de vant!
da suntem destui in aceasta situatie, numai ca putina lume stie ca a aparut aceasta lege! as vrea si eu sa stiu ce trebuie facut...am citit undeva ca trebuie completat un chestionar si trimis la ANAF
este un mister! eu din 2012 tot trimit in tara documente la CNAS Braila si ei ma tot anunta ca trebuie sa le platesc! nu stiu nici ei ce documente vor, cred!
da e nevoie, pentru ca asa sunt legile in Romania facute, sa te puna pe drumuri aiurea!
Buna seara,
E posibil ca dupa 4 ani dupa ce m-am inscris in Sistemul National Sanitar din Italia, inca sa primesc instiintari de plata de la CNAS Braila si sa figurez in liste ca asigurat in Romania? Din 2012 le tot trimit documente si va tot dau telefoane sa ma scoata din acea lista pentru ca , in conformitate cu dispozițiile Regulamentului (CE) nr.883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și potrivit art. 153 alin. (1) din Codul Fiscal, deoarece cetățenii români cu domiciliul în România, care au reședința legală pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European şi dețin în acel stat o asigurare care produce efecte pe teritoriul României, NU au obligativitatea de a plăti contribuții la sistemul de asigurări sociale de sănătate din România!
Asta ca sa nu mai zic ca in anul 2012 o d-na de la CNAS Braila mi-a cerut sa ii trimit formularul E104 completat si "TRADUS"(va atrag pe aceasta cale atentia ca formularele tip europene NU NECESITA TRADUCERE, indiferent de tara din care provin pe teritoriul Europei) ca sa ma creada!!
Nu am nici venituri din chirii, nici dividente, nici PFA, nici macar un cont in banca din Ro!
Nu am mai fost in Romania de aproape 4 ani si toate analizele sau tratamentele mi le fac la medicul de familie din Italia (in Romania nici macar nu am medic de familie pt ca nu mai locuiesc in Braila, am vandut apartamentul de acolo in 2011, dar pe site-ul lor apar ca inscrisa la medicul de famile din Braila)! Iar pe site-ul de la ANAF apar cu datorii neplatite la ei.
Apropo de telefoane, acolo nu raspunde nimeni niciodata! La CNAS Braila m-a mutat secretara de la un interior la altul pana mi s-a terminat creditul de pe telefon!
Am trimis scrisoare recomandata la ANAF ca sa le dovedesc ca am asigurare de sanatate in Italia si ca nu ma pot obliga sa platesc si in Romania! In Italia cand m-am dus la ASL sa cer documente ca sa le trimit in Romania la CNAS, s-au uitat la mine ca la felul 4! Mi-au zis ca nu inteleg ce documente vor, din moment ce eu sunt asigurata in Italia, nu am cum sa fiu si in Romania daca nu am facut cerere!
Doresc sa iau legatura cu un avocat pentru a le deschide proces pentru hartuire de persoana celor de la CNAS Braila.
Bogatu Eugenia Viorica
Caz concret: sot si sotie cumpara un apartament in timpul casatoriei, in regim de comunitate de bunuri, ceea ce inseamna ca toate bunurile dobandite de soti de la data incheierii casatoriei sunt bunuri comune.
Dupa cativa ani, sotii se despart si decid sa vanda apartamentul. Se gaseste cumparatorul, se stabileste pretul de vanzare si cu banii luati se plateste mai intai ipoteca, ce mai era de platit pe inca 5 ani. Banii ramasi dupa vanzare se impart apoi astfel: sotia 75% , sotul 25%. Lasand la o parte faptul ca sotia nu a lucrat nici o zi din viata ei si ca sotul a platit intregral pana la data vanzarii toate ratele, nu era normal ca fiecare dintre cei doi soti sa aiba parte de 50% din banii ramasi dupa vanzare? Intreb si eu....:innocent:
In cazul in care nu mai locuiesc in tara din 2009, nu exista alta posibilitate sa se faca radierea ?
Mentionez ca nu mai am cerfitifatul de PFA si am vandut apartamentul din Braila, unde era inregistrata activitatea.
Daca am trimis prin posta formularele 200 cu venituri zero pe anii anteriori, mai exista posibilitatea sa mi se returneze banii deja retinuti si sa mi se ridice poprirea executorie de pe contul de la banca?
Formularul 200 trebuie sa il completez si pe anul 2011, din moment ce PFA a fost radiat din oficiu la Oficiul National de Comert in anul 2010?