avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel 67

Activitate Daniel 67

Răspuns la discuția Citatie
Am inteles! Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi!
Discuție Citatie
In urma unei plingeri penale facute de o persoana in care am fost acuzat de amenintari la adresa respectivului, organele de politie au efectuat cercetarile corespunzatoare, rezultatul fiind emiterea de catre procuror a unei dispozitii de neincepere a urmaririi penale. A fost o decizie corecta din punctul meu de vedere avind in vedere faptul ca am fost acuzat de vorbe care nu le-am spus si fapte pe care nu le-am comis.
Acum...eu nu cunosc procedura, fiind pentru prima oara intr-o asemenea situatie de...! Cred ca "prietenul" meu a contestat dispozitia de NUP la prim-procuror si urmare a succesului obtinut o contesta acum si in instanta, urmarea fiind ca am primit o citatie in calitate de intimat.
As dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Sunt obligat sa ma prezint la data citarii in instanta?
2. Daca da, am nevoie de avocat sau pot sa ma reprezint singur?
3. Daca nu, care este procedura in continuare?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Declaratia 200
Multumesc pentru raspuns!
Discuție Declaratia 200
Trebuia sa depun declaratia 200 in situatia in care in cursul anului 2011 am fost salariat pina in luna iulie iar apoi somer?
La un test dat la un curs de referent resurse umane am avut urmatoarea intrebare:
Salariatii au dreptul intre 2 zile de munca la un repaus de :
a. 12 ore consecutive;
b. 24 ore;
c. 8 ore intre schimburi, cind activitatea se realizeaza in schimburi.
Ca raspuns corect s-a dat "a" si "c". Eu am considerat ca si corect si punctul "b" dar mi s-a spus ca nu e bine.
Cum ar fi interpretarea corecta a acestei intrebari, tinind cont de prevederile art. 115(2) si 135 din Codul Muncii???
Mi s-a recomandat PFA sau Intreprindere Individuala. Ma intereseaza avantajele si dezavantajele pentru fiecare caz in parte!!!
Ce societate imi recomandati pentru a putea desfasura activitatea de transport persoane in regim TAXI???
As vrea sa prezint situatia in care ma aflu cu contractul de abonament la o firma de telefonie mobila in speranta ca cineva ma poate "lumina" pentru a sti cum sa procedez ca sa reziliez contractul.
In luna septembrie 2009 fiind nemultumit de beneficiile abonamentului pe care il detineam am solicitat firmei de telefonie sa-mi faca o oferta care contina mai multe beneficii(minute nationale mai multe, minute internationale, sms-uri nationale) pentru acelasi tarif pe care il plateam la acea vreme sau in caz contrar sa reziliem contractul fiind la sfirsit de perioada minima contractuala. De aici a inceput distractia. Spre surpriza mea am fost contactat telefonic si mi s-a oferit tot ceea ce solicitasem in conditiile tarifare solicitate de mine, bineinteles cu conditia sa mentin abonamentul 1 an de zile pina in august 2010. Ce nu mi s-a spus atunci a fost faptul ca optiunea respectiva isi pierde valabilitatea dupa 1 an de zile.
In luna decembrie 2009 am achizitionat prin programul de fidelizare un telefon mobil moment in care mi-am prelungit contractul printr-un act aditional pe o perioada de 24 de luni pina in decembrie 2011.
In luna septembrie 2010 m-am trezit cu beneficiile de la abonament sistate fara nici un avertisment. Abia atunci mi s-a spus ca acea oferta a fost valabila doar 1 an de zile si nu se mai poate prelungi, fiind nevoit sa accept si sa aleg un alt tip de abonament bineinteles cu prelungirea contractului pe o perioada minima de 1 an de zile incepind cu luna octombrie 2010.
Ce nu mi s-a spus (pentru ca iarasi au uitat ceva) a fost faptul ca acest nou an de zile de contract se adauga la cele 24 de luni anterioare. Acest lucru mi s-a spus acum cind am solicitat informatii referitoare la data cind pot solicita rezilierea contractului si modul in care se poate face aceasta. Asa ca unde eu credeam ca perioada contractuala se va termina in luna decembrie 2011 s-a facut in logica firmei de telefonie decembrie 2012.
Sa inteleg ca normala si corecta adaugarea acestei ultime perioade de 1 an la cea initiala de 2 ani? Daca e asa de ce nu au procedat la fel de la inceput (septembrie 2009 -decembrie 2009), pentru ca si atunci s-au suprapus perioadele? As fi avut contract pe 4 ani pina in septembrie 2013!#-o Oricum nu e timpul pierdut!! Saptamina trecuta mi-au mai facut o oferta .....bineinteles tot cu mentinerea optiunii pe un 1 an de zile. Probabil vor sa ma aibe client fortat pina cind ies la pensie!:sorry:
Eu nu mai doresc decit sa scap de ei. Ma poate lamuri si pe mine cineva cum sa reusesc sa fac acest lucru?:stunned:
tudorvaleriu a scris:

OUG nr. 36/2011 modifica si completeaza OUG nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale


Sunt o persoana disponibilizata prin concediere colectiva de la SNTFM "CFR Marfa" S.A.! Deci, sunt concediat de la o societate nationala a statului roman! Intrebarea este: De ce nu se aplica aceasta ordonanta de urgenta si in cazul disponibilizatilor de la CFR Marfa?? Sa fie de vina CCM existent in acest moment la aceasta societate?? Daca raspunsul este "DA" trebuie sa intelegem ca un contract colectiv de munca este mai presus de o ordonanta, hotarire sau lege emisa de guvernul Romaniei??? Se poate actiona in instanta pentru faptul ca acesta ordonanta de urgenta nu se aplica??
Daca raspunsul este "NU" intrebarea este: Totusi pentru cine s-a emis acesta ordonata de urgenta??
As dori sa aflu cum va lucra un salariat care a primit previz de concediere de 20 de zile in conditiile in care activitatea salariatului se desfasoara in ture de serviciu de 12 ore (zi sau noapte) si nu la program zilnic de 8 ore. Va putea efectua 160 de ore corespunzatoare celor 20 de zile de preaviz in serviciul de tura sau trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu 8 ore.