avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate eugen43

Activitate eugen43

Ce se intampla cu sumele platite ca taxa de mediu ptr.care nu au fost depuse inca cereri de restituire.Se mai pot recupera de la ANAF acesti bani tinand cont ca exista documentele doveditoare.Este vorba de persoana fizica.
Dupa decesul sotului s-a efectuat succesiunea la un notar.Tot acelasi notar a eliberat si certificatul de mostenitor.Fostul sot a avut 2 copii dintr-o casatorie anterioara caare au partcipat la succesiune si au primit certificatele de mostenitori,certificate care au fost operate in colile funciare.Intrebarea e daca partajul trebuie facut lin mod obligatoriu la acelasi notar sau se poate merge la alt notar.(asupra conditiilor in care urmeaza sa se faca partajarea mostenitorii au cazut de acord)
Răspuns la discuția Sume datorate catre CAS .
Buna seara,
Raspunsul dvs. m-a determinat sa caut legea si ordinele interne ale CASS ce sunt in vigoare si astazi .Referitor la situatia dvs,dealtfel si a mea am gasit urmatorul ordin care este in vigoare si astazi:. ordinul cu privire la CASS nr. 617 din 13 august 2007 prevede:
art. 8 (1) Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente virează trimestrial contribuţia calculată la venitul estimat, până la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru.
(2) În cazul în care contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, la finele anului, înregistrează pierderi sau realizează venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe ţară, contribuţia se calculează la nivelul unui salariu de bază minim brut pe ţară pentru fiecare lună şi se achită în termenul prevăzut la alin. (4).
(3) Prevederile alin. (2) se aplică numai în situaţia în care venitul din activităţi independente este singurul venit asupra căruia se calculează contribuţia.
Pe mine personal ma satisfacprevederile acestui ordin ,sper ca si pe dvs.
Va doresc tot binele din lume
eugen 43.
Buna seara ,
Va rog sa-mi comunicati in ce lege este prevazut nivelul contributiei datorate de persoanele fizice autorizate catre CAS.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Sume datorate catre CAS .
Multumesc ptr.raspuns,dar nu ati precizat daca sunteti pensionara si vi se retine de catre CAS impozit.
Va astept cu precizari
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-ce suma datoreaza catre CAS o persoana fizica autorizata care in anul 2010 a realizat un venit egal cu zero,tinand cont ca persoana respectiva este pensionar caruia CAS ii retine 5,5% din pensie.
Va multumesc anticipat
1-In cazul in care proprietarul care a incheiat o promisiune de vanzare a decedat ,mostenitorul legal este obligat sa sa respecte promisiunea sau nu?
2-Daca promisiunea este facuta pentru o anumita valoare,mult sub cea reala ,mostenitorul ce poate face:sa pretinda diferenta de pret sau poate vinde imobilul altcuiva.
3- Fiul cumparatorului a ocupat abuziv locuinta proprietarului dupa decesul acestuia.
Ce drepturi are tinand cont de faptul ca in afara promisiunii de vanzare nu detine nici un act legal. Poate fi scos din locuinta ? sub ce forma ?
Care sunt obligatiile proprietarului -vanzator de parcele de teren intravilan,parcele (ptr. construire de casa )rezultate prin parcelarea unei suprafete mari de teren fata de cumparatorul care urmeaza sa achizitioneze o parcela
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti cum poate fi achitata o sulta unui beneficiar al carei adresa ,CI si CNP sunt necunoscute,In timpul procesului s-au folosit toate mijloacele legale ptr, a fi gasit ,nu a mai fost vazut de aproape 19 ani.Procesul s-a incheiat in februarie 2009
Multumesc anticipat.






Buna ziua,
Va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare : se poate incheia in contract de vanzare-cumparare in forma autentica cu preluarea sultei de catre cumparator.
(in Cf -ul vanzatorului la sarcini este trecuta o sulta)Trebuie sa mentionez ca adresa beneficiarului sultei nu este cunoscuta ,el neparticipand la nici o sedinta cu toate ca sau facut toate demersurile legale pentru a fi instiintat,sentinta dandu-se in lipsa lui.
La dosar existand o adresa din anul 1992.(la care nu mai locuieste de 17 ani) fara nici un alt element de indentificare.

Multumesc anticipat