avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate bub2

Activitate bub2

Buna ziua.Cu data de 01.04.2018 am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu din imobilului meu,pe termen de un.Casa era de vanzare,si i-am spus la chirias,ca daca se va vinde casa cu spatiul respectiv,are la dispozitite 1 luna sa-si caute alt loc.Chiriasul o fost de acord.In data de 03.04,2018 am vandut casa.Noul proprietar n-o vrut chiriasul,numai daca se face un nou contract,cu un pret mai mare fata de ce am cerut eu.Normal chiriasul n-o vrut,si in data de 04.04.2018 o plecat cu totul.Cand a-m incheiat contractul cu chirias,mi-o platit o luna,dar bani i-am dat inapoi(pentru 3 zile ce sa scad).Chiriasul la sfarsitul lunii martie o inregistrat contractul de inchiriere la finantele locale,pentru ca pana atunci n-o primit autorizatiile de la camera de comert.Eu,pentru a declara un venit,ma-i am 2 saptamani.Dar deja nu ma-i am ce declara.Chirias nu am,banii primiti nu le ma-i am.Am fost la finante,am povestit lucrurile,si acolo am primit raspunsul,ca la ei nu se ma-i fac rezilieri,ca treaba asta se face intre prorietar si chirias,si ca pana la sfirsitul lunii aprilie sa-mi depun declaratia dupa venit.Dar daca venitul este O,ce sa declar????Cum procedez?Va multumesc raspunsul!
Buna ziua!Am mai multe intrebari.Cate luni trebiue sa am lucrate min. pentru a avea dreptul de indemnizatie crestere copil?Daca salarul de baza este mai mare de cel min pe economie,se mareste si suma de indemnizatie?De la ce suma se mareste darurile catre stat?Dupa 900Ron brut cat este suma platita catre stat?Iar dupa 1200Ron?Va multumesc!
Discuție Ajutor de somaj
Buna ziua!In data de 20 ianuarie mi-am depus actele pentru indemnizatia de somaj.In 18 februarie a-m fost pentru prima viza,iar in 19 mi-au venit banii.Dar nu a-m primit decat o parte din suma stabilita.Oare am primit numai pentru ianuarie aceasta suma?Si in martie deja o sa primesc restul?Sau?Va rog,lamuriti-ma.Multumesc!
Discuție Preaviz
Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos cele 21 de zile,citi bani primesc?Si daca nu am fost in concendiu?Va multumesc
Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti,dupa cat timp de lucru pot beneficia de ajutorul de somaj?Dupa 12 luni?Si daca am avut intrerupere?Sau daca am lucrat la mai multe firme in 12 luni fara intrerupere?Multumesc
Buna ziua!Problema mea ar fi urmatoru.In 2006 am infiintat o firma de instalatii,cu 3 angajati.Dupa 2 ani,am incetat activitatea,dar nu s-a inchis firma,pentru ca am plecat in strainatate.Datorii nu am cátre stat,numai pentru cartile de munca nu s-a platit cateva luni.Dar la inceputul anului 2010,au fost scoase.De doua ori am primit deja citatie de la o firma intermediara,sa ma prezint la ei,pentru a rezolva problema,dar nu am putu merge,si sincer,nici nu am vrut.Pe firma avem niste scule,pe care de fapt nici nu le mai am,pentru ca cineva a spart duba in care le-am tinut.Ce mi se poate intimpla,daca nu ma prezint pentru a clarifica lucrurile?Statul va inchide firma pe banii lui?Pe numele meu am doar o masina.Mi se poate lua de catre stat?Va astept un raspuns.Cu stima
Răspuns la discuția Desfacere CIM
Va multumesc pentru raspuns,si inca ceva.Am formular pentru desfacere CIM cu acordul partilor.Daca se complecteaza acest formular,si este semnat si de angajator,si de angajat,e ok?Adica se poate scrie data de O1.O7.,sau mai trebe calculate,adica scazute 15 zile preaviz?Sau cu acordul partilor nu este preaviz?
Discuție Desfacere CIM
Cererea pentru desfacere CIM poate sa depuna si angajatul,sau numai patroana,sau contabila firmei?In aceasi zi se poate depune si cererea pentru desfacere CIM,si si pentru CIM ?Ma refer ca daca se incheie contractul cu data de O1.O7.2O1O,si se face un alt contract pentru angajare la o alta firma,se poate cu aceasi data?Si mai e in vigoare transferul intre doua firme?Multumesc!
Discuție Preaviz
Ce inseamna de fapt cei 15 zile preaviz specificat in CIM?Pot sa-mi parasesc locul de munca de pe o zi pe alta,sau sunt obligata sa mai raman 15 zile lucratoare cu 4,sau cu 8 ore pe zi?Va rog sa-mi explicati acest lucru.Multumesc.
Daca s-a facut inventar in magazinul,in care lucrez,de unde pot afla,daca a iesit totul ok?Cum pot verifica acest lucru?Patroana are dreptul de a face inventar fara angajati?