avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate slk268

Activitate slk268

Buna ziua .
As dori sa stiu , o persoana cu handicap accentuat , poate avea in acelasi timp 2 contracte de munca , cu 6 si 8 ore?
Multumesc!
Răspuns la discuția Legea nr.129/2019
Se desemneaza persoana si in cadrul Asocatilor de proprietari?
Care sunt obligațiile fiscale pentru o societate nepieritoare de TVA in cazul importurilor auto non ue?
Discuție Dobanda legala
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti si ,cum se calculeaza dobanda legala pentru o suma de 16.000 euro cu termen de scadenta in anul 2010?
Nu am momentan mai multe detalii am sa revin cu , completari cand o sa primesc hotararea , stiu ca este vorba de un proces intre tata si fiu .
Deasemeni vreau sa stiu si daca pe langa calculul sumei respective este necesar si un raport de evaluare, si care sunt cu aproximare tarifele pentru astfel de servicii.
Multumesc frumos.Citeste mai mult: [ link extern ]
Buna ziua!
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea situatie:
Sunt un SRL platitor de TVA , inregistrat in ROI , cum inregistrez bonuri de carburanti din Bulgaria si Spania , se declara in 390?
Multumesc.
Penreu a efectua o achizitie intracomunitara , este obligatorie inscrierea in ROI? exista un plafon anual in limita caruia poti efectua fara inscriere in ROI ?
Discuție Factura cazare
Buna ziua .
Va rog sa imi spuneti si mie , in situatia in care am o pensiune si emite facturi cazare pentru persoane juridice membre UE, factura se emite in lei sau euro, cu sau fara TVA, se declara in 390?
Multumesc.
Buna ziua !
Va rog sa -ma lamuriti in urmatoarea situatie:
Daca o persoana doreste sa comercializeze intr-un spatiu inchiriat produse agricole( legume,fructe, zarzavaturi, etc) , provenite din productie proprie , ce ar fi mai indicat sa isi constituie ,SRL, PFA, II ? Care este Caen-ul pentru astfel de activitati ?
In situatia in care va constitui un SRL , cum si in ce baza va inregistra intrarea marfurilor?

Multumesc .
Buna seara !
Cum se inregistreaza corect un discount acordat clientului pe factura de prestari ,separata dar emisa in aceeiasi zi cu factura initiala ?
Este gresit daca fac stornare cu suma respectiva ?
4111 = % (-)
704 (-)
4427(-)

Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti , in situatia in care o societate presteaza servicii de transport marfa , cu mijloace de transport inchiriate de la o alta societate ; ce documente trebuiesc intocmite cu proprietarul mijloacelor de transport , astfel incat cel care efectueaza transportul (chiriasul) sa poata deduce diverse cheltuieli: reparatii, rovinete , asigurari, carburanti, taxe de drum,precum si TVA-ul aferent.
Multumesc.