Buna ziua!
Am un spatiu comercial la parterul blocului, Asa a fost prevazut blocul cu spatii comerciale la parter. In fata spatiului am spatiu verde . Nu am nici un loc de parcare. Este vreo lege prin care sa poti obliga primaria sa transforme spatiul verde in locuri de parcare?
In toate zonele unde am fost in fata spatiilor am vazut trotuar pavat sau parcare. Noi avem spatiu verde.
Buna seara,
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc, o parte din spatiu este sub bloc, iar o parte este in afara blocului. Spatiul l-am cumparat de la o Cooperativa Comerciala, iar dreptul de folosinta asupra terenului ne-a fost transmis. Cand s-a construit blocul, spatiul, terenul a fost atribuit in folosinta pe durata nedeterminata si fara plata in conformitate cu Decretele 244/1955 si 409/1955, cooperativei de consum. Acum cei de la primarie spun ca terenul de sub spatiu este al lor si mi-au spus sa fac cerere de cumparare. Am facut cererea dar dupa ce am facut cererea de cumparare nu mi-au aprobat cumpararea ci mi-au facut direct hotarare de consiliu pentru concesiune. Cum procedez acum? Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat!
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Am un magazin mixt, pentru care am incheiat un contract cu o firma de salubritate pentru colectarea deseurilor. In zona noastra a venit o firma de salubritate care colecteaza gunoiul din toata localitatea. Acestia au venit la noi sa incheiem cu ei contract de salubritate. Le-am explicat ca am contract cu alta firma, iar ei mi-au raspuns ca nu-i intereseaza, pot sa-mi pastrez contractul, dar ei au exclusivitate si trebuie sa fac si cu ei contract, altfel imi creaza debit in primarie si va trebui sa platesc o suma mai mare. le-am explicat ca eu am doar materiale reciclabile, gunoi menajer am foarte putin, cateva kg/luna, doar ce rezulta din maturat, restul sunt impartite pe categorii si sunt ridicate de firma cu care am contract. Cum trebuie sa procedez? Nu mi se pare corect sa te oblige sa inchei un contract cu cine vor ei si sa nu poti avea dreptul la o opinie.
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Am avut o societate care in acest moment este radiata din Registrul Comertului. Pe acesta societate am avut un abonament la vodafone, iar eu le-am facut nenumarate solicitari telefonice celor de la vodafone sa-mi inchida abonamentul pentru ca societatea nu mai exista, si ei nu vor si imi trimit in continuare facturi. Acum am zis ca nu le mai platesc factura, dar am primit msg ca voi fi penalizata cu 0,5% din suma daca nu voi plati. Cum sa procedez, va rog sa ma ajutati ca nu stiu cum sa scap de ei.
Multumesc pentru raspuns. Dar de la impozite si taxe, imi spun ca daca in actul de vanzare cumparare este specificat ca este spatiu comercial, chiar daca nu se desfasoara activitate, impozitul se ia ca pentru nerezidential. Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez, daca nu trebuie sa.l platesc ca si nerezidential.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de impozitul pentru spatiile comerciale, conform noului cod fiscal. Am un spatiu comercial , achizitionat la parterul unui bloc, pe care l.am cumparat in 2012, ca si persoana fizica. Din cauza ca nu am avut bani sa.l renovam nu se desfasoara in el nici un fel de activitate economica. Eu cum platesc impozitul la primarie acum ?
Buna seara,
As dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate. Suntem 5 frati, dintre care unul cu handicap. Parintii nostri sunt morti amandoi, iar una dintre casele ramase ca mostenire i-au facut acte pe numele fratelui handicapat. Noi am fost de acord iar dupa moartea mamei unul din frati care am convenit noi sa aiba grija de fratele handicapat, a cerut in instanta sa fie curatorul fratelui, dar a facut si cerere de interdictie pentru acesta. Nu asta ar fi o problema, dar fratele meu, cel cu handicap mi-a spus sa vad ce fac ca a auzit ca fratele meu care este acum curator vrea sa vinda casa. Are el ca si curator acest drept si sa-l lase pe fratele meu pe drumuri? va rog sa-mi raspundeti ce sa fac sau ce este de facut. Mentionez ca hotarirea abia s-a pronuntat.
Buna ziua,
As dori daca puteti sa-mi raspundeti la o intrebare. Am un cumnat incadrat ca persoana cu handicap, care este in intretinerea noastra print-un contract de intretinere facut de soacra mea. Acum am depus la tribunal o cerere de a fi curatorul lui. Am depus la dosar o cerere prin care mentionam motivele, contractul de intretinere, certificatul cu gradul de handicap cu drept de insotitor, si copii dupa buletinul meu si al cumnatului. Azi am avut prima infatisare. Eu am fost singura deoarece cumnatul meu nu este deplasabil, iar d-l Judecator m-a iontrebat ce grad de rudenie am . Am raspuns ca sunt cumnata si mi-a raspuns ca cererea mea e nelegala si ca primaria sa delege un curator. Ce pot sa fac? Cum sa procedez? In codul civil cartea I cap IV art.180 scrie ca poate fi numit curator orice persoana capabila. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Va multumesc anticipat. Mentionez ca el nu are bani sa platim un avocat. Are doar o indemnizatie de 412,00 lei.