avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Activitate BlaKy

Activitate BlaKy

Buna ziua,
Detin o masina pe persoana juridica. Doresc sa mi-o vand pe persoana fizica, eu fiind si asociatul unic al firmei.
Este bine ca suma pe care o trec in contractul de vanzare-cumparare sa fie de 1.000 euro, desi masina ar fi evaluata la 10.000 euro? Exista vreo conditie de "suma minima"?
Multumesc.
Intr-un bloc nou exista la ultimul etaj apartamente care au în proprietate și Terasa de peste acel apartament. Pentru acces pe terasa a rezultat o casa scarii, hol și camere de depozitare. Aceste spatii apar în actele de proprietate. Întrebarea este urmatoarea:
Terasa de peste aceste spatii este spațiu comun a blocului? Mai exact, în caz de reparații la hidroizolația de pe terasa spatiilor trebuie sa participe asociația sau proprietarii?
Multumim.
In cazul in care asociatul unic al unui SRL a decedat, cum poate continua activitatea societatii daca in actul constitutiv nu este trecuta continuarea activitatii de mostenitori? In mod normal activitatea nu se poate opri , dar cine se ocupa de plati, incasari, administrare etc.?
Buna ziua.
Dezvoltatorii blocului din București de la care am cumpărat a obținut autorizația de construire pe un teren pe care a fost autorizată construirea unui bloc si a unei parcări etajele. S-a construit doar blocul si s-a dezmembrat terenul de sub bloc si restul terenului.
Intrebare: restul terenului nu ar trebui sa fie neconstruibil deoarece cu el s-a autorizat inițial blocul? In cât timp si unde se poate contesta această dezmembrare?
Multumesc mult.
Buna ziua,
Am un proiect in faza de studiu de fezabilitate si doresc sa schimb arhitectul pentru faza de proiect tehnic si detalii de executie. Se poate acest lucru?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concediere legala sau nu?
In acest moment firma are aproximativ 200 de angajati. Firma intentioneaza sa pastreze un colectiv de 50 de angajati cu care sa isi continue activitatea in viitor. Pe restul ii va da afara incepand de ... astazi si altii o luna sau doua cu 75% si apoi afara si ei. Nu ma intereseaza decat sa dau firma in judecata si sa recuperez salarii in urma anularii procedurii ilegale de concediere. A doua zi dupa ce sunt reangajat imi dau eu demisia :). Cat ar dura un astfel de proces si exista vreo obligatie ca eu sa nu ma angajez in tot acest timp?
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Firma la care lucrez urmeaza sa dea afara aproximativ 50 de oameni intr-o luna, fara sa fie declarata concedierea colectiva la ITM. Este aceasta concediere legala sau nu? Se poate ataca in instanta pe motiviele ca nu sunt respectate procedurile? Se pot obtine daune in urma unui astfel de proces?
Va multumesc.
Buna ziua,
Firma la care lucrez urmeaza sa intre in insolventa. In contractul colectiv de munca avem trecute salarii compensatorii in ca de disponibilizare. Mai putem primi aceste salarii? Daca nu din partea firmei, din partea statului? Exista un fond special pentru asa ceva?

Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Apartament in urma divortului
Si chiar nu exista niciun act prin care eu, fost sot, sa cedez partea mea din apartament, fostei sotii? Sau chiar sa o vand pe 1 euro?
Răspuns la discuția Apartament in urma divortului
Noi ne-am inteles. Lucrurile sunt clare intre noi. Vrem doar sa iesim si ieftin din toata afacere. Daca se face un partaj la notar, daca apartamentul este evaluat la 50.000 euro, procentul cerut de notar va fi din tot apartamentul sau doar din partea mea de 25.000 pe care o detin?