avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate crys24

Activitate crys24

Răspuns la discuția asistent personal-conditii somaj
buna ziua, sunt angajata de 2 ani ca asistent personal pentru nepotul meu -20 ani bolnav mintal ( fiul surorii mele) , acum mama copilului doreste sa se angajeze ea ca asistent personal pentru fiul sau , as vrea sa stiu in aceasta situatie eu as putea beneficia de somaj , in baza carui articol ?si ce demersuri trebuiesc facute pentru a se face aceasta modificare de asistenti personali ? va scriu dvs. deoarece cei din primarie dau raspunsuri evazive. va multumesc anticipat
buna ziua, spuneti-mi va rog daca o persoana cu handicap grav locuieste fara forme legale intr-o alta localitate decat cea din buletin , unde poate solicita acesta indemnizatia pentru persoana cu handicap de la primarie ( in loc de asistent personal ) , am inteles ca legea spune ca indemnizatia este platita de primaria unde persoana isi are domiciliul sau resedinta; insa dansul nu locuieste de aproximativ 1 an de zile la adresa din buletin si nu are stabilita resedinta sau flotant in localitatea unde locuieste acum . ce este de facut ?va multumesc
Răspuns la discuția Subventii caldura 2011-2012
buna ziua, as dori sa stiu daca o familie detine un apartament in chirie la stat insa nu locuieste in acel apartament , poate solicita ajutor de incalzire pentru acel apartament. mentionez ca familia aceasta locuieste intr-o alta locuinta fara contract de inchiriere.va multumesc
buna ziua , as dori sa stiu ce drepturi banesti se poate primii in cazul minorului ( 3 ani ) incadrat in gradul de handicap grav cu asistent personal ? se poate primii indemnizatia de handicap de la primarie de catre mama sau trebuie neaparat ca mama sa se angajeze ca asistent personal pentru copil ; sau poate sa faca dosar de crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani ( cei 450 lei ) - ( mentionez faptul ca mama nu este angajata ) , va multumesc
tudorvaleriu a scris:

1. Daca mama a beneficiat de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) atat ea cat si tatal copilului nu pot beneficia de CCC decat incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Daca mama nu a beneficiat de concediu de maternitate (sa zicem ca a fost casnica) tatal poate intra in CCC incepand cu ziua nasterii copilului.
3. Din OUG 158/2005:
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.

mama a beneficiat de cele 63 de zile prenatale de concediu in lunile martie -aprilie , a nascut la sfarsitul lunii aprilie iar pe mai a uitat sa isi scoata postnatalul pe mai , a fost in iunie la medic sa ia spus ca nu poate sa ii mai de-a postnatalul pe mai , mentionez ca cele 42 de zile s-au implinit in data de 03 iunie , as dori sa stiu ce se poate face in cazul acesta , va multumesc anticipat
buna ziua , as dori sa stiu daca o persoana poate sa intre in concediu de crestere copil la 10 zile de la nastere , fara sa isi mai ia concediul post natal, va multumesc
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
buna ziua , as dori sa stiu daca o persoana cu handicap grav fara asistent personal poate beneficia pt autoturismul propriu de rovinieta gratuita , mentionez ca masina nu este adaptata handicapului, iar persoana cu handicap nu poate conduce; masina este condusa de sotia sa.va multumesc
Răspuns la discuția facilitati persoane cu handicap
spuneti-mi va rog , daca masina nu este inscrisa in romania pot obtine un card de parcare gratuit, sau nu conteaza ? va multumesc
buna ziua , as vrea sa stiu daca este o limita de varsta pana la care se poate angaja un asistent personal , de exemplu daca o persoana are peste 60 de ani se poate angaja ca asistent personal? exista vreo lege in acest sens? va multumesc
Răspuns la discuția facilitati persoane cu handicap
buna ziua, as dori sa stiu unde se poate adresa o persoana cu handicap accentuat din mediul rural pentru a obtine o legitimatie de parcare gratuita , si ce acte trebuiesc depuse, va multumesc