Buna ziua. Daca cumpar pe persoana fizica patru-cinci loturi de teren situate in intravilan, la revinzare trebuie sa platesc alte taxe sau tva ?
Buna ziua. Daca cumpar pe persoana fizica patru-cinci loturi de teren situate in intravilan, la revinzare trebuie sa platesc alte taxe sau tva ?
Primaria Toplita ( Harghita) nu vrea sa mi elibereze un certificat fiscal pentru bunurile pentru care bunicii mei (decedati) plateau taxe si impozite deoarece ei nu aveau acte de proprietate pe teren ci doar pe casa ! I am rugat in cerere sa mentioneze ca s au platit taxe pentru un teren fara acte dar nu au vrut nici asa ! Separat am cerut si o adeverinta din care sa reiasa ca bunicii mei au platit taxe si impozite ca niste buni proprietari pentru un teren pe care nu l detineau ! La fel au refuzat sa mi elibereze adeverinta ! Ce am da facut ?
Am intrat in posesia unui teren la care am acces doar printr un drum forestier ! Drumul are uneori o bariera ! In mod legal ar trebui ca ocolul sivic sa mi dea voie sa intru pe acest drum ?
Daca nu am inceput un proces impotriva Comisiei de Aplicare a Legilor Funciare ( care nu mi a dat nici un raspuns la cererea mea pentru retrocedarea unui teren ) mai am dreptul sa o fac ? Daca da, acum sau in prima luna din 2018 ?
In cit timp se poate prescrie o datorie a unei societati comercile catre Statul Roman ?
Contract de imprumut pt suma de 2000 euro fara dobinda, incheiat in forma autentica la un birou notarial in 25 iulie 2012, intre 2 persoane fizice !
Intrebari :
- Cind se prescrie aceasta datorie ? In data de 25 iulie 2015 cind se fac 3 ani de la semnarea Contractului de imprumut sau in data de 10 august 2015 atunci cind se fac3 ani de la data cind imprumutatul trebuia sa restituie banii ?
- La ce judecatorie se depune Cererea de Chemare in judecata ? Sector 1 Bucuresti unde am actualul domiciliu sau sector 4 unde locuiam acum 3 ani ?
- Cit costa taxa de timbru si unde se plateste ?
Am cerut in termenul legal si mi s-a retrocedat , partial, in 2007, o suprafata de padure in judetul Covasna . Actele doveditoare au fost extrase de cf si o copie de pe o harta veche ! Ulterior am mai descoperit 2 parcele de padure pentru care am acte doveditoare( extrase cf, acte de vanzare-cumparare,etc ). Acum Romsilva nu vrea sa-mi mai dea nimic inapoi pe motiv ca nu am o harta recunoscuta si stampilata de OCPI. Hartile orginale nu se regasesc in arhivle OCPI Covasna sau in arhivele statului ! Acest motiv nu a fost invocat la prima retrocedare ! Un expert mi-a realizat , pe baza copiei hartii vechi, o expertiza care dovedeste dreptul de proprietate asupra padurilor pe care le car dar Romsilva nu vrea sa tina cont de ea !
1. Am vreo sansa ca un judecator sa-mi dea o sentinta favorabila pe baza acestei expertize ?
2. Are cineva cunostinta de faptul ca la arhivele statului din Viena sau Budapesta s-ar gasi arhivele cu hartile cadastrale din Transilvania ?
Multumesc .
Eu am Certificatele de mostenitor dupa parintii mei care au decedat in anii 77 si 78 dar si un certificat de calitate dupa bunicul meu facut in 94 . Fiind in Transilvania am luat un extras de Cf si proprietatea apare pe numele bunicului meu, neaparind nici o modificare din care sa rezulte ca Statul Roman prin Primarie sau altcineva ar fi proprietar !
Am mostenit un imobil situat in Judetul Covasna, in apropriere de orasul Baraolt. Proprietatea este in intravilan, este de fapt un vechi conac cu un teren de cca 10000 mp . Acum se afla in paragina, nu se ocupa nimeni de el iar primarul de acolo l-a concesinat in urma cu citiva ani unei persoane care nu a intreprins nimic. Din pacate numai acum am descoprit actele de proprietate ! Se mai poate cere in instanta pe cod civil ? Multumesc