avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate cory2ro

Activitate cory2ro

sotul a recunoscut datoria la notar
Buna ziua! In octombrie 2011 sotului meu i sa imutat o lipsa la inventar in valoare de 11000 de lei de catre societatea la care a lucrat constand in produse finite de de 6000 de lei si 5000 materii prime cu tot cu tva.
Sotul meu a recunoscut datoria urmand ca aceasta sa fie platita in rate iar societatea sa esaloneze datoria in rate lunare. Numai ca din moment ce a recunoscut datoria societatea la trimis la executor si ne-am trezit cu somatie de la executor pe suma recunoscuta. Din datorie s-a achitat suma de 6000 de lei ramanand ca suma de 5000 de lei sa fie achitata in rate lunare din feb pana in sept, intelegere facuta cu societatea si hartie trimisa la executor.
Nu am reusit sa platim 2 rate iar executorul ne ameninta ca vine cu politia sa puna sechestrul.
Ce e de facut in acest caz?
Mai este de adauga ca in produsele finite imputate o parte din ele existau si nu s-au luat in calcul si sunt in custodie la societate , aceasta refuzand sa i le dea sotului meu pentru a le valorifica si platii datoria.
Buna ziua!
As dori si eu cateva lamuriri cu privire la neincheierea unui CIM in forma scrisa. Am fosta angajata la o societate cooperatista in 2009 pana in 2010 fara a mi se incheia un cim pe motiv ca ma va face membru cooperator in 2010 cf legi 1/2005 a societatilor cooperatiste. Nu am fost numit membri cooperator si nici CIM nu mi sa- incheiat. mentionez deasemenea ca in prezent sunt in crestere copil si pe cartea de munca activitate mea este suspendata cu art 51 din codul muncii. deasemenea sc pentru ca eset o sc cooperatista nu a platit la itm si finante fond de garantare creante salarii si comision itm aferent salariului meu.
Ma intereseaza sa stiu daca pot sa-i dau in judecata in 2011 pentru ca nu mi-a incheiat CIM, nu mi au fost acordate drepturile din contractul individual de munca la nivel national valabil pana in 2010 si daca pot pretinde daune morale.
va multumesc !
Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010 si nu mi s-a acordat acel ajutor de nastere cf art 51 din ccmn 2010, cum ccmn 2011 nu mai exista, pot sa dau in judecata societatea pentru a-mi recupera acel salariu mediu la nivel de unitate.
mentionez ca am facut adresa la societatea la care am lucrat in sept 2010 si mi sa- refuzat plata acestuia.
Va multumesc
Buna ziua! Sunt gestionar la o sc si in urma inventarului mi s-a constatta o lipsa de 12000 de lei, lipsa pe care nu o recunosc.
Care este demersul sc in cazul in care nu recunosc prejudiciul deoarece lipsa nu este una reala.
Buna ziua! Sunt angajata la o societate cooperativa mestesgareasca si am un baietel de 2 luni. Am depus la secretariatul societatii cererea prin care solicit ajutorul de nastere. Presedintele societatii refuza plata si sustine ca cecerea mea trebuie aprobata de consiliul de administratie. Mentionez ca nu sunt membru cooperator in societate si contractul meu de munca nu este defapt un contract de munca ci o conventie de munca, aceste conventie de munca se incheie doar pentru membri cooperatori.
Cum pot beneficia de ajutorul de nastere in conditiile in care contractul meu de munca nu este in regula?
Va multumesc.
Va multumesc frumos pentru rasunsuri.
As avea si niste intrebari referitor la Legea 1/2005. Conform aceste legi plata unui membru cooperator se face in functie de munca depusa. intrebarea mea este daca se asigura in cazul unei societati cooperatiste mestesugaresti minimul garantat pe tara_ Exista vreo derogare in sensul ca nu ii obliga nimeni sa asigure minimul de 600 de lei?
Buna dimineata!
Sotul meu este angajat la o societate cooperatista mestesugareasca cu conventie de munca in functia de sef de sectie prin decizie data de AG. A avut in subordine de la 12 angajati pana la 1 angajat. Conform Legii 1/2005 este platit in functie de munca prestatadin cate am inteles. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Intr-o societate cooperatista mestesugareasca se asigura minimul garantat la nive de tara, in conditiile in care esti numit sef de sectie si detii o gestiune de care raspunzi, sau esti platit numai la ce realizezi?
2. In situatia in care nu ai productie, nu realizezi nimic, societatea nu poate sa-ti garanteze minimul? adica sa nu fi platit deloc, zero, pentru ca nu ai realizat nimic?
3. Care sunt diferentele dintre Codul muncii si Legea 1/2005 referitor la plata salariatului? Drepturile salariatului?, Minimul garantat?
4. Exista vreo derogare de la guvern prin care o societate cooperatista mestesugareasca poate sa nu asigure minimul pe tara?
Va multumesc!
Pot pretinde despagubiri?