Buna ziua,
Ma numesc Ana M. Sunt nascuta in 23.08.1955. Lucrez in invatamant, ca educatoare, din 1 septembrie 1975 cu o intrerupere de 8 luni (concediu fara plata cu post rezervat).As dori sa stiu care sunt consecintele in cazul in care demisionez din invatamant si ma angajez in mediul privat. Ma intereseaza cum se modifica varsta de pensionare(ar trebui sa ies la pensie in octombrie 2015 daca raman in invatamant).Se prelungeste acest termen?
Buna ziua,
Sunt nascuta in 23.08.1955 , lucrez in invatamant ca educatoare din 1975 cu intrerupere de 3 ani, am 33 de ani vechime in invatamant si 37 in munca si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta sau anticipat conform noii legi.
Multumesc anticipat,
Buna ziua,
Si eu am o problema asemanatoare. Tatal meu a decedat(la 54 de ani- invatator). Eu sunt studenta la invatamant la distanta. Am carte de munca cu 1000 ron dar in acelasi timp am LES si prin urmare am grad de invaliditate. Am intrebat persoanele avizate din judet si mi-au spus ca puteam beneficia pana la 26 de ani (actualmente 23) doar daca aveam salariul minim pe economie. Nu se ia in calcul chiar deloc acest grad de invaliditate conform legii?
Multumesc.
Buna ziua,
Numele meu este Agafia, am 54 de ani sunt educatoare, Sunt nascuta pe 23 august 1955, am o vechime in munca de 35 de ani, iar in invatamant de 32 de ani. Am 3 copii si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipata partial si ce presupune acest lucru. Ce procent se pierde la pensie anticipata, daca as iesi conform statutului cu 3 ani mai devreme ?
Multumesc anticipat,
Agafia
Scrie contract de colaborare(agent) pe baza de comision. Deci trebuie sa ma interesez daca a fost inregistrat la ITM? Tin sa mentionez ca e pe perioada determinata de 1 an cu reinnoire automata.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de aplicarea Legii 448/2006 republicata, referitoare la drepturile persoanelor cu handicap. Mentionez ca am grad accentuat, pentru LES.
La articolul 26, pctul a) spune asa : scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială.
Eu lucrez cu contract de colaborare la o firma de asigurari. Nu ar fi normal ca si comisionul pe care eu il incasez de la ei, sub forma de salariu, pentru ca pe extrasul de cont imi apare "virare salariu" sa se supuna aceleiasi legi si sa nu se impoziteze? Nu e tot un venit tot de natura salariala, chiar daca nu este constant?
Multumesc anticipat,
Ana-Maria
Buna ziua,
am si eu o problema . Lucrez la o firma de asigurari, colaborator si cand m-am mutat am pierdut un chitantier in alb si vreo 4 contracte de cladire in alb...care oricum nu mai sunt valabile, fiindca s-a schimbat formatul contractelor. Cum trebuie sa procedez? pe langa faptul ca le declar pierdute, cat trebuie sa platesc la societate sau cum se solutioneaza problema?
Multumesc anticipat,
Ana-Maria
Buna ziua,
Am si eu o mare nelamurire.Am certificat de handicap pentru ca sufar de lupus, grad 2. De ce venitul din comision la asigurari nu se ia in considerare ca salariu deoarece eu am primit comisioanele cu oprirea a 10%impozit urmand ca 6% sa ii platesc ulterior desi este stipulat ca persoanele cu handicap beneficiaza de returnarea impozitului pe venit si nu mi se pare corect ca aceste comisioane nu sunt asimilate salariilor.
Multumesc anticipat,
ANa