avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Livia Costescu

Activitate Livia Costescu

In urma cu trei ani, fiica mea a achiziționat impreuna cu sotul ei un apartament prin credit imobiliar. Pe contractul de împrumut el este titular, iar ea coplatitor. Au plecat din tara și au închiriat apartamentul.
În urma cu patru luni s-au separat, fără sa divorțeze (ea fiind victima a abuzului domestic) iar el s-a întors în tara și dorește sa vândă apartamentul, pentru a nu mai avea bunuri comune.
Dacă ea, neputând sa se deplaseze în România, ii da procura sa vândă, cum se impart banii încasați pe apartament, neexistând un act de partaj? Se poate consemna în actul de vânzare cumpărare ca 1/2 din suma sa intre în contul ei și 1/2 din suma în contul lui, sau toată suma va întra în contul lui și ea va trebui sa se roage de el sa-i transfere jumătate?
Ar trebui specificat în procura ca este de acord cu vânzarea doar dacă banii întra în conturile ambilor în proporție de 1/2 din valoarea totala de vânzare?

Mulțumesc!
Venitul de completare se ia în calcul la vechimea in munca și la calculul pensiei în cazul în care angajatorul nu a platit asigurările sociale?
Faptul că suma pretinsă apare în fiecare lună pe foaia de întreținere, de peste 5 ani, ca restanta lucrări (la care nu se percepe nici o penalizare) reprezinta un act sau acțiune de recuperare a acesteia?
Multumesc!

ynocentta a scris:

1-Pentru a putea solicita instantei sa dispuna hotarare pentru interventia termenului de prescriptie de 3 ani,este obligatoriu sa detineti dovada ca in acest interval asociatia de propietari nu a desfasurat acte si actiuni cu scopul recuperarii sumelor cu titlu de restanta
2-Daca in termneul legal prevazut,asociatia de proprietari nu a inteles sa desfasoare procedura legala de recuperare debit,aveti dreptul sa promovati actiune in instanta cu obligatia de "a face"

În concluzie, trebuie sa dau în judecată asociația de proprietari pentru ca instanță sa constate prescrierea?
Cum pot cere revocarea unui act prin care mi se cere achitarea unei sume de bani care apare pe tabelul cu cheltuieli de întreținere de aproximativ 5 ani.
Pot cere si în instanță, pe contencios administrativ anularea?
Multumesc!
În vederea obținerii unui împrumut bancar trebuie sa semnez un contract de garantie mobiliara prin care imi dau acordul sa se puna ipoteca asupra sumelor urmaribile reprezentând venituri și disponibilități bănești.
Dacă îmi dau acordul ce se intampla cu banii pe care îi am în conturi la o altă bancă? Mai pot retrage din ei sau raman blocați pana la achitarea integrală a creditului?
Multumesc!
Am vândut o masina cu contract vanzare-cumpărare și am radiat-o de la fisc. Cumparatorul s-a razgandit, nu a inregistrat-o la fisc-ul lui, nu a inscris-o in circulatie pe numele lui, mi-a restituit banii și am rămas cu masina si toate actele ei pe numele meu.
Cum procedez sa o înscriu din nou la circa mea financiară ca sa intru in legalitate si sa plătesc impozitul auto?
Soțul meu are un apartament cu 2 camere cumpărat înainte de căsătorie cu tva 5%. Dacă divorțam pot achiziționa pe numele meu alt apartament cu 3 camere cu tva 5%? Dacă se poate, după cât timp ne putem recăsători?
Mentionez ca eu nu mai am nici un apartament pe numele meu.
Multumesc
Soțul meu are un apartament cu 2 camere cumpărat înainte de căsătorie cu tva 5%. Dacă divorțam pot achiziționa pe numele meu alt apartament cu 3 camere cu tva 5%? Dacă se poate, după cât timp ne putem recăsători?
Mentionez ca eu nu mai am nici un apartament pe numele meu.
Multumesc
Buna ziua,
La calculul pensiei ptr. limita de virsta nu au fost luate in calcul punctele acumulate in perioada de anticipatie ( facultate si perioada lucrata pina la emiterea deciziei de pens. partiala. anticipata ).
La data inscrerii la pensie (01.06.2009) -punctul de pensie se indexa anual cu indicile de inflatie .Ulterior au aparut diferite documente care modifica acest art. de lege . Cum pot ataca acest lucru ?
Ce pot face in conditiile in care Casa de pensii nu a raspuns la contestatie iar Tribunalul Bucuresti mi-a respins dosarul ?
Multumesc