avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate flopi_17

Activitate flopi_17

Răspuns la discuția Refuz autorizatie de constructie
In primul rand verificati in PUG-ul localitatii ce insemna exact V6. In general UTR-urile care poarta denumirea de V.... reprezinta spatii verzi sau diferite zone de protectie.
E important sa vedeti daca va incadrati sau in dispozitiile OUG114/2007
"Art. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.196 din 30 decembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 71 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 71. - (1) Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora.
(2) Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta."
2. La articolul 96 alineatul (2), dupa punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 11, cu urmatorul cuprins:
"11. obligatia autoritatilor publice locale de a nu schimba destinatia terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, de a nu reduce suprafetele acestora ori obligatia de a nu le stramuta;".

Asta e rglementarea care va poate bloca obtinerea autorizatiei de construire, chiar daca in zona sunt alte constructii.

Flo
Nu uitati ca Legea 554/2004 a suferit o serie de modificari, inclusiv in ceea ce priveste art.7 alin 5.,prin legea262/2007. Puteti verifica legea 262/2007 [ link extern ]
Eu dadusem direct forma actualizata de programul legislativ.
Daca totusi doriti, nimica nu va impiedica sa faceti acea reclamatie administrativa.
Va puteti adresa direct instantei de judecata formuland o actiune in baza legii 554/2004 cu modificarile ulterioare. In cazul refuzului nejustificat sau al lipsei unui raspuns nu aveti obligatia efectuarii procedurii prealabile. Sunt aplicabile dispoziţiile de mai jos:
Art. 7 (5) "In cazul acţiunilor introduse de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agenţia Naţionala a Funcţionarilor Publici sau al celor care privesc cererile persoanelor vãtãmate prin ordonanţe sau dispoziţii din ordonanţe, precum si in cazurile prevãzute la art. 2 alin. (2) si la art. 4 nu este obligatorie plângerea prealabilã."
Conform art.2 alin2 " Se asimileazã actelor administrative unilaterale si refuzul nejustificat de a rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim ori, dupã caz, faptul de a nu rãspunde solicitantului in termenul legal."
Termenul este de 6 luni de la data expirãrii termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirãrii termenului legal de soluţionare a cererii.
Ai nevoie de autorizatie de construire firma luminoasa.
In primul rand trebuie sa obtii un Certificat de urbanism de la primarie
In al doilea rand trebuie intocmit proiectul si documentatie pentru obtinerea autorizatiei de construire( implica un arhitect, obtinerea unor avize( ex. politia rutiera, comisia de monumente, daca e cumva in zona protejata...vor fi precizate in certificatul de urbanism).
Taxele de autorizare nu sunt f. mari, iar proiectul unui arhitect poate varia de la 200 euro la 800 de euro in functie de orasul in care trebuie amplasata, complexitate, nr. de avize....etc.
Va mai trebui si acordul proprietarului stalpului.
Flo
Răspuns la discuția autorizatie pentru mansardare
Daca toate paratamentele sunt in proprietate privata, inseamna ca doar terenul mai fce parte din domeniul public/privat, existand drept de folosita in favoarea proprietarilor de apartamente.
Legat de autorizatia pentru reparatii/mansardare ar trebui sa solicitati un Certificat de Urbanism pentru a vedea toate avizele si acordurile necesare.Faptul ca vecinii nu au contribuit la reparatii nu prea are insemnatate, caci spatiul de pe bloc e tot in coproprietate.
Flo
Nu este vorba de articole ci de texte legale.
Legea 213/1998 priveste regimul proprietatii publice, iar Legea 219/1998 priveste regimul concesiunilor( e modificata prin legea 528/2004). Textele legale sunt destul de mari si pot fi obtinute de pe [ link extern ]
Flo
Răspuns la discuția Revocare ordin prefect
Mai corect ar fi sa depuneti si inregistratic o cerere in scris adresata prefectului in care sa solicitati revocarea ordinului respectiv. Asa ar avea un termen maxim de 30 zile in care sa va raspunda.
Răspuns la discuția Autorizatie (proiect) PUD
Depinde de reglementarile urbanisice din zona. De regula pentru zona de locuinte POT maxim este de 35%( la dumneavostra e aprox 39%)..asa ca ar tebui PUD. Cel mai simplu aflati daca depuneti cerere pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism, obtinand toate datele care va intereseaza in vederea autorizarii constructiei( toate actele si avizele necesare)
flo
exista ceva in legislatia privind sanatatea publica, dar nu stiu nr de act normativ . Stiu sigur ca in cazul halelor de productie trebuie respectata o distanta de 50 m intre amplsament si limita de proprietate . Se poate construi mai aproape numai cu acordul vecinilor. Poate aflii mai multe de la Directia de Sanatate Publica, caci pentru obtinerea avizului acestei autoritati trebuie respectate aceste distante.
Răspuns la discuția ITM pierdut carte munca NOUA!
Eu zic sa mergi personal la ITM si sa soliciti Carneul de munca. Eu nu am mai auzit nici un caz de pierdere...
Daca a fost intr-adevar depus carnetul tau de munca la ITM, persoana din firma care se ocupa trebuie sa aiba un proces verbal de depunere carnet de munca, vizat de ITM.Oricum, tu ar fi trebuit sa semnezi carnetul de munca inainte de a fi depus .
Daca ai vreun dubiu ca s-a intocmit cu adevarat carnet de munca, depune si tu o cerere la ITM...si trebuie sa primesti un raspuns...oficial