Bună ziua. Am cumpărat o casa în 1998. Am dărâmat ilegal si am construit alta casa. În CF apare pe teren o persoana (de la care am cumparat) care in 1993 a vandut casa de pe tere unui cetatean strain. Deci în CF sunt 2 proprietari, unul pe teren și unul pe casa. Eu am cumpărat de la cel care deținea terenul. Pentru a o inscrie la cadastru am nevoie de certificatul de inexistenta la casa daramata și de evidențiere la cea construita de mine în 1999. Am avut acțiune în instanta în 1999 și am încheiere ca nu o pot înscrie. Primaria refuza sa elibereze radierea și edificarea pentru că nu șut proprietar în CF și cel ce a văzut nu era singurul proprietar. Ce pot face!? Mulțumesc
Sunt functionar public pe 2 compartimente unul fiind de urbanism. Aici noi întocmească documentele și le trimiteam spre aviz are la consiliul județean. Fiind comuna nu avem arhitect. Am primit o adresa prin care consiliul ne aduce la cunoștință ca nu ne vor mai acorda asistență pentru autorizații și certificate de urbanism. Întrebarea este dacă e corect eu am doar atributii și nu dețin studii de arhitectura am fost încadrată pe alta funcție. Legea din cate am onteles eu, prevede ca unde nu este structude specialitate consiliul județean ne asigura suportul necesar! Mulțumesc!
Bună ziua. Sunt functionar public de 2 ani și doresc sa particip la un curs necesar atribuțiilor de servici (1200lei) dar instituția nu are bani. Poate o firma privata sa sponsorizeze cursul!? Dacă îl achit eu poate instituția anul viitor sa îl deconteze când vor fii bani la buget!? Mulțumesc!
Tatăl meu locuiește de 25 de ani în curtea bunicilor și a construit o casa legata de a bunici. El a întreținut tot în acest timp inclusiv pe bunica care are Alzhimer. Întrebarea este dacă surorile lui (2) care nu au contribuit cu nimic acum au pretenții ce putem face sa trecem pe numele tatălui meu. Mulțumesc.
La deces dacă decedatului nu avea nimic pe numele lui, casa fiind moștenire de la soție, masina pe numele soției, bani doar pe cardul de salariu al sotiei și în rest bunurile din casa ce pot cere copii din prima căsătorie . Mulțumesc
Am o căsuță acoperită cu azbociment la tara. Fiind vechi trebuie schimbat. Daca pun tabla am nevoie de autorizatie de construire!? Va fi putin modificat. Mulțumesc
Sunt funcționar public asistent de vechime 1 an si 2 luni la compartimentul stare civilă și urbanism. Ma poate obliga secretara sa preiau si compartimentul agricol ținând cont ca nu am cunoștințe in acest domeniu? Mulțumesc .
Lucrez la o primărie comuna. In martie sa majorat salariu cu 10%. In luna iulie am trecut de la debutant la asistent si sa calculat la salariu de la angajare, deci acum am aproximativ aceeași suma ca dupa majorarea cu 10%.. Este corect sa raman la aceeași suma si colegii mei sa beneficieze si de cei 10% si eu nu!?
Buna ziua. Șeful meu poate proceda sa accepte la uni demisia ai pe mine să mă oblige sa stau 20 de zile? Avem amândoi aceeași funcție și are cine mă înlocui. E mai mult discriminare. Mulțumesc