avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate vasile12

Activitate vasile12

Sunt pensionar militar, am 72 de ani si lucrez la o firma privata, care imi vireaza lunar suma pentru fondul de pensii.
In ce conditii si cand pot beneficia de aceasta contributie care o perioada a fost sistata si apoi reluata.
Multumesc.
Discuție testament
Suntem 2 frati si parintii nostri au in proprietate un teren si o casa.
Ar putea sa faca un testament prin care sa dea terenul la unul dintre noi si casa la celalat?
In acest caz se poate cere deschiderea succesiunii la decesul unia dintre parinti, sau testamentul impedica deschiderea succesiunii pana la decesul ambilor parinti?
Eu impreuna cu sotia detin un teren si un apartament. As putea sa fac un contract de intretinere pe imobilele respective cu unul dintre copii chiar fara consimtamantul celorlalti?
Buna ziua,
Am dat in superficie un teren intravilan de 500mp. fiicei mele. As dori sa stiu daca pot incheia pentru acelasi teren un contract de intretinere, si care ar fi efectele? Cand ar putea sa treaca pe numele ei ca proprietar?
Multumesc
Contractul individual cu 4 ore pe zi intra la vechime in munca an pe an sau 6 luni la un an ?
Sunt pensionar militar din anul 2001 si lucrez cu contract de munca la o firma privata. As vrea sa stiu daca sunt exceptat de la plata cas daca eu sunt pensionar.
Multumesc.
Sunt pensionar militar din anul 2001 si lucrez cu contract de munca la o firma privata. Am fost anuntat ca de la 01.01.2016 stagiile de cotizare vor fi valorificate de casele de pensii judetene. As vrea sa intreb ce documente trebuie sa prezint pa langa cererea de recalculare.
Multumesc
Răspuns la discuția pensie micsorata
Multumesc pentru raspuns.
In carnetul de munca procentul de incadrare in grupa este 85%.
Răspuns la discuția pensie micsorata
Multumesc pentru raspuns, pensia s-a recalculat deoarece m-am transferat in alt oras, initial a fost calculat pentru 100%, si am primit si o decizie de debit pentru sumele lunare. Nu inteleg insa, a fost calculat gresit initial, sau s-a schimbat legea? Diminuarea pensiei este legala? Nu am nici o cale de a beneficia de pensia initiala?
In luna martie 2015 m-am transferat in alt oras si am cerut transferul pensiei. In luna septembrie am primit o noua decizie de pensie prin care mi-a scazut pensia cu 170 lei, pe motiv ca in vechea decizie din anul 1991 s-a calculat grupa 2 de munca cu 100%, iar acum mi-a calculat cu 85% si ca urmare a scazut si pensia. Am vreo posibilitate sa obtin aceeasi pensie ca in urma cu 2 luni?
Multumesc.