In ianuarie 2016 am vandut masina. Am incheiat contractul de vanzare cumparare si am certifica de radiere fiscala din ianuarie 2016.
Acum, la sfarsitul lunii iunie primesc prin posta PV de amenda pentru circulatie fara rovinieta. Cand am vandut masina inca mai era valabila rovinieta platita de mine.
Acum am cautat pe siteul CNADNR, dupa numarul de inmatriculare si seria caroseriei iar masina figureaza fara rovinieta valabila. Asta inseamna ca proprieatrul actual circula fara rovinieta. Iar daca amenda a venit la mine inseamna ca el nu a inscris inca masina pe numele sau in maxim 30 de zile asa cum prevede legislatia.
Asa vrea sa rezolv problema astfel:
1. Sa contest la Judecatorie contraventia in termen de 15 zile asa cum prevede legea, depunad cererea si dovada ca am vandut (actul de vanzare si scoaterea de pe rol de la primarie)
2. Sa fac o adresa catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru ca pe viitor sa nu mai primesc amenzi de nici un fel pentru aceasta masina.
3. Sa-l chem in judecata pe actualul proprietar al masinii care nerespecatand legislatia mi-a creat necazuri, am umblat pe drumuri la posta, la politie, la judecatorie... pierzand zile bune de munca.
Va rog sa ma corectati si sa ma indrumati ce am de facut la fiecare din cele 3 puncte.
Pot cumula punctul 1 cu 3, in sensul ca in acelasi proces sa cer anularea contraventiei si solicitarae de despagubiri de la cumparator?
Va multumesc!
P.S. Am parcurs si materialul de pe avocatnet de unde m-am documentat putin:
www.avocatnet.ro/content/art...