avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1460 soluții astăzi
Forum Activitate danycosty

Activitate danycosty

Succesiunea a fost deja dezbătută.

raluk0207 a scris:

Pana la vânzare, trebuie sa dezbata succesiunea.
Și având în vedere, ca sunt mostenitori minori, va fi necesara încuviințarea instantei de tutela și desemnarea unui curator care sa reprezinte minorii în procedura succesorala.

Bună seara!
Nasul nostru a decedat în urmă cu aprox. 1 an de zile, iar in masa succesorală a intrat și un autoturism. Moștenitorii, adică nașa, și cei trei copii (21, 15 și 13 ani) vor sa vândă autoturismul, dar nașa nu știe cum sa procedeze. Nu știe dacă poate să facă direct contractul de vânzare-cumpărare cu cumpărătorul sau este nevoi de un draft de contract facut la notar si apoi sa solicite in instanță autorizare pentru a vinde auto. Ar vrea sa facă cum este mai simplu și mai repede. Vă multumesc!
buna seara. locuim impreuna cu mama sotiei intr-un apartament cumparat din banii de pe aprtamentul mamei sotiei si completare cu imprumut ipotecar luat de noi. eu si sotia suntem nuzii proprietari, iar mama sotiei are drept de uzufruct viager. din anumite motive nu mai dorim sa locuim impreuna. noi vrem sa plecam si sa o lasam pe ea in apartament, dar nu este de acord intrucat este cu trei camere si i se pare prea mare pt ea. ar vrea sa il vindem si sa ]i cumparam unul similar cu cel pe care l-a avut anterior. insa noi nu am vrea sa renuntam la acel apaprtament. as dori sa stiu daca poate ataca contractul de vanzare cumprare incheiat intre noi si fostii proprietari si sa ceara restituirea banilor de pe apartamentul ei pe care l-a vandut. Spun din nou ca noi vrem sa o lasam in apartament si sa plecam tocmai pt a respecta clauza. insa ea insista sa il vindem si sa ]i dam banii. ce se poate intampla?
bună ziua.
tatăl meu este pensionar, iar de curând a fost operat de coxatroză, i s-a introdus o proteză la şold supordând din fonduri proprii costul de 600 Euro al acesteia. as dori să stiu daca există vreo sansă de a recupera de la C.A.S. acestia bani, se face vreo cerere la care se anexează chitanţa, perioada de spitalizare, etc, în acest sens către C.A.S. sau numai pe calea unei acţiuni în instanţă?
pentru expertizarea unui insris este nevoie atat de probe se scris efectuat de către persoana acuzata ca ar fi scris respectivul text, cat si de probe de scris efectuat de persoana autoare reala a textului respectiv, sau este suficientă numai proba de la una din cele doua persoane?
buna ziua. sunt incadrat ca si grefier cu studii medii la judecatorie. as dori sa stiu daca, in cazul in care voi face facultatea de drept, acesti ani (in care lucrez in timpul facultatii) sunt considerati ca vechime in sistemul judiciar,necesara pentru a intra in magistratura (dar nu la INM). Sau este nevoie de 5 ani vechime in sistem dupa terminarea studiilor juridice.
mama care este la a treia nastere consecutiva, fara a merge la serviciu intre precedentele doua nasteri si intre cele doua si a treia, mai primeste indemnizatie pentru al treilea copil timp de 2 ani>?
Doresc achizitionarea unui lot de pamant intravilan. As dori sa stiu la ce trebuie sa am grija atunci cand fac tranzactia. Cine plateste in mod normal actele de trecere de la un proprietar la altul? in fapt, pasi care trebuie sa-i fac pentru a fi sigur ca nu sunt pacalit, asa cum se ntampla in multe cauri.
Discuție Vanzare imobil
Mama mea are 3/4 dintr-o casa; restul de 1/4 este al bunicii. Cum ar trebui sa procedeze mama pentru a putea vinde partea ei in cazul in care bunica nu vrea sa vanda?
Am investit in apartamentul matusii mele pt. a-l renova. aceastane-a promis, mie si sotiei ca ne ramane noua, ea neavand cui sa-l lase. dar nu de mult timp ne-a scos afara din casa fara sa ne dea nimic din ceea ce am investit. Pot face ceva ca sa-mi recuperez investitia?