avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate aditza38

Activitate aditza38

Buna ziua!Va scriam in urma cu ceva timp ca prietenul meu a umparat in rate diverse lucruri prin card de debit,asat rea in anul 2004 si valoarea a fost de 1000 de lei.a platit ratele cat de cat constant pana cand la un moment dat nu a mai avut cu ce sa plateasca deoarece a ramas fara servici.pe data de 16-12-2010 a primit o somatie ca in termen de 24 ore sa achite suma de 831,70 ron.mai spunea acolo ca daca nu plateste se va proceda la sechestrarea bunurilor chiar si daca acestea sunt detinute de un tert.persoana terta fiind tatal lui in virsta de 70 ani,la care locuia in momentul creditarii.va rog sa-mi spuneti se poate recurge la acest lucru?batranul este ingozit deoarece el nu are nici o vina,vVa rog frumos sa ma lamuriti si pe mine:ce inseamna bunuri mobile urmaribile??Contractul a fost intocmit pe baza buletinului atat,deci nu a fost cu giranti sau alte persoane care sa semneze ceva,obligandu-se sa plateasca in locul debitorului.va multumesc ptr timpul acordata
Buna ziua,am si eu o nedumerire.am inteles ca la familiile cu venturi mici se dau alocatii de sustinere,as vrea sa stiu daca e totuna cu alocatia de stat ptr copil,sau aceia este separat.Eu am un copil ptr care primesc indemnizatie de crester pina la doi ani,dupa aceia pot beneficia de alocatia asta avind in vedere ca mi se vor diminua venitul?va multumesc,
buna ziua,am si eu o intrebare legata de paternitate:eu sunt casatorita legal,dar mi-am pastrat numele de fata.anul trecut am dat nastere unui baietel care poarta numele meu de fata,tata este trecut in certificat sotul dar el nu este tatal.Tatal biologic vrea sa-l treaca pe numele lui si sa figureze ca tata pe certificatul de nastere.Ce trebuie facut sa se rezolve problema?tin sa precizez ca sotul este de acord ca tatal biologic sa treaca copilul pe numele lui.exista o alta cale decit cea judecatoreasca?ca am inteles ca trbuie sa-i dau eu in judecata pe rand.va multumesc ptr timpul acordat.
Buna ziua!as dorii sa-mi spuneti daca o persoana care a lucrat 9 ani poate lua pensie pe caz de boala(handicap)fiind evaluata cu gr 2,mentionez ca a renuntat la servici la cerere.atat as vrea sa stiu daca poate sa ia si pensie si indemnizatie,sau treb sa renunte la una...va multumesc,
buna ziua,sant intr-o situatie disperata,va rog sa ma ajutati.De 15 ani locuiesc intr-o camera de camin de nefamilisti de 10 m patrati.din cauza cetatinilor care locuiesc in acest bloc a ajuns intr-o stare avansata de degradare:In momentul de fata nu este apa rece,calda nu a fost niciodata,se fura curent electric.multi locuiesc abuziv de ani de zile.Bun.Acum autoritatile au gasit de cuviinta sa ia masuri:sa ia apa rece ,singura sursa de igiena.problema mea este in felul urmator:am un handicap locomotor,am un copil de 5 luni,am depus dosar ptr locuinta sociala din 2003.risc sa ma dea afara impreuna cu ceilalti desi am contract,am platit intotdeauna darile catre asociatie,cu toate acestea risc sa ajung in strada pe motiv ca ptr mine nu sunt locuinte la ANL ci numai ptr cei cu facultate.este corect asa ceva?va multumesc,
buna ziua ! Am si eu o intrebare ; legata de scaderea pensiilor si a salariilor , se vor scade bani si din indemnizatiile de handicap cu 15la suta si din salariu de insotitor cu 25 la suta ?ca eu am auzit pe la tv ca la alocatii si indemnizatiile de crestere copil nu se umbla ;este adevarat sau nu.va rog sa-mi dati un raspuns concret
buna ziua!un prieten prieten al meu a facut un card de crdit la [EDITAT] in valoare de aproximativ 1000 de lei in anul 2004.a platit oarecum lunar,a mai avut si mici intirzieri la plata dar a platit...Daca anul trcut avea in total cu dobanzi,penalizari,comisioane si mai stiu eu ce au pus acolo suma de 2000si ceva de lei accum are 4.712.13 ron.In 6 ani de zile a achitat creditul initial de aproape 5 ori.acum este amenintat in fel si chip ca trebuie sa achite suma totala in cel mai scurt timp.in plus la tot ce datoreaza,ca plateste sau nu la timp ratele i se percepe un comision de 45 ron lunar.va intreb eu pe dv si va rog sa ma lamuriti daca puteti,este normal asa ceva???avand in vedere ca trecem prin criza prietenul meu nu lucreaza avem si un copil mic,di ce sa mai traim daca unele banci te atrag la inceput cu fel de fel de oferte si apoi ia piele de pe om...Exista vreo cale de a ataca in istanta acest lucru si ce sanse are sa fie absolvit de datorie?Va multumesc,
as dori sa-mi spuneti daca mamele care primesc indemnizatia de crestere copil va fi afectata de masurile luate?
am nascut pe data de 19 ianuarie un baietel de 3 kg,sanatos.cand m-am intors acasa de la maternitate am observat ca are o umflatura in zona inghinala la piciorulstang mai apoi a facut o otita supurata si o pareza la manuta stanga,deci totul pe stanga...cand am anuntat medicul de familie a spus ca nu are nimic la picior in schimb mi-a dat trimitere la pediatrie,acolo mi-au spus ca baiatul meu are flecmon si mi-a dat intertnare pe loc.La analize a reiesit ceva mult mai grav si m-a trimis de urgenta la spitalul judetean la chirurgie infantila.i-au facut operatie la picior la sold avind osteoartrita,septicemie ca urmare a infectarii cu stafilococul auriu in maternitate.Ulterior am aflat ca la aceiasi maternitate au mai fost 5 cazuri anul trecut.Va intreb pe dv,cine se face vinovata de aceasta suferinta?copilul meu fiin la un pas de moarte la numai 3 sapt de viata?
eu am nascut pe 19 ianuarie 2010,beneficiez de alocatia ptr nastere copil de 350 lei?daca da,la cat timp dupa depunerea actelor?ce acte trebuie...