avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate danicus

Activitate danicus

Un Consiliu Local poate sa aibe calitate procesuala pasiva? Sau doar unitatea administrativ teritoriala poate sta in judecata? Multumesc anticipat
Discuție distrugere ?
bună ziua! O întrebare : există vreo posibilitate legală ca un cetăţean , propietarul unui teren agricol să reţină un animal , animal care aparţine altui individ , si care a pătruns pe terenul primului provocand pagube, pana la momentul la care cel din urma ( propietarul animalului ) repara pagubele suferite de primul ? ( propietarul terenului) ! Trebuie precizat ca propietarul terenului invoca in sprijinul sau uzanta locala si o hot, de consiliu local care i-ar conferi acest drept!

Repet ,,animalul in cauza a provocat unele pagube distrugand cultura !
Funcţia de contabil la primăria unui municipiu este incompatibilă cu funcţia de contabil la o unitate de învăţământ ?
În măsura în care exista un proces pe rol , prin care un consiliu local cere rezilierea unui contract de concesiune , este legală o nouă hot. de consiliu prin care se cere modificarea cuantumului redeventei ( in acelasi contract ) ?
Care sunt modalitatile prin care se poate verifica activitatea de inregistrare a facturilor in registrul contabil intr-o institutie publica?
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Poate un functionar pub. debutant sa faca parte dintr-o comisie insarcinata prin dispozitia primarului cu verificarea activitatii altui functionar ( definitiv) .
Realizez o lucrare referitoare la modificarile aduse de noul Cod asupra infractiunilor contra justitiei , cu precadere asupra infractiunii de Nerespectare a hotararilor judecatoresti! Va rog recomandati o carte sau un articol bun de unde as putea lua 2 idei #-o ! Stima
Răspuns la discuția art . 10 CPP litera a,
Practic o hotarare jud. pentru o fapta face imposibila o noua incepere a UP pt. acceasi fapta? ( Indiferent de solutionarea sau nu a laturii civile? ) Va multumesc anticipat!
In esenta ceea ce doresc sa va intreb : Pt o fapta instanta s-a pronuntat ( partea civila nu a fost reglementata) .Pentru aceeasi fapta procurorul a dispus ulterior SCOATEREA DE SUB UP IN TEMEIUL ART 10.CPP litera a! Exista vreo posibilitate sa atacam solutia procurorului ? Desi fapta a fost judecata odata aspectul legat de partea civila a ramas nerezolvat! ( VA MULTUMESC ANTICIPAT)
Cu scuzele de rigoare pentru probabila naivitate a intrebarii va rog sa imi explicati diferenta intre art 989 alin 2 NCC: Persoana care nu există la data întocmirii liberalităţii poate beneficia de o liberalitate dacă aceasta este făcută în favoarea unei persoane capabile, cu sarcina pentru aceasta din urmă de a transmite beneficiarului obiectul liberalităţii îndată ce va fi posibil. SI art 993 NCC :Substitutia fideicomisara,,,
Nu avem in acest caz 2 articole care se contrazic? #-o#-o Va multumesc anticipat,,