avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate websource

Activitate websource

ziua buna,

primarul comunei Chiajna, de langa Bucuresti, care are si satul Rosu, a trasat piste de biciclete pe ambele sensuri ale drumului. Cele cateva sute de masini care parcheaza seara cand vin de la serviciu in fata curtilor si care fac asta de zeci de ani s-au trezit brusc in ilegalitate pentru ca nu ai voie sa blochezi pista de biciclete. De la primarie ni s-a spus sa bagam masinile in curte. Care curte?
1. nu toata lumea are curte suficienta pentru ca de obicei in familie sunt 1, 2 chiar 3 masini (asa este la periferie)
2. cei care ar mai avea un pic de spatiu ar trebui sa schimbe gardul,sa traga porti si sa rada orice urma de verdeata.
3. pe trotuar nu este loc ca nu mai au pietonii pe unde sa mearga.

Eu personal vad pista de biciclete ca un mod de reglementare a circulatiei acolo unde aglomeratia si haosul urban nu dau loc de circulare, dar intr-o zona rezidentiala unde singurul scop este retragerea acasa de la munca, nu numai ca nu vad rostul, dar nici nu ai cum sa faci asta fara sa oferi o solutie celor cateva sute de masini.

1. Ce solutie exista? riscam sa ne trezim cu amenzi in fiecare zi.
2. Exista vreo lege care reglementeaza astfel de actiuni ale primariei? Practic ne da afara din comuna pentru cei 10 oamni pe biciclete. nu am nimic cu ei si eu am si folosesc bicicleta, dar nu am pretentia sa merg pe pista in zona rezidentiala linistita. am nevoie de pista unde nu am loc pe strada, dar aici pe strada se joaca copiii, deci au loc si bicicletele.

astept un sfat ce poate fi transmis unui primar care are o astfel de gandire.

mersi.

completare. ma refer la strazile retrase, unde nu este traficul unui drum judetean, deci nu este vorba de artera principala, unde nu sunt nici piste nici masini parcate pe margine.
ziua buna,

unui vanzator angajat in firma, care imi aduce clienti, pot sa ii ofer bonusul pe cartea de munca cu plata taxelor aferente. dar daca vreau sa ofer bonusul de aducere client nou unei persoane fizice care nu este angajata la mine, cum pot face asta fara sa ii fac carte de munca doar pentru o singura plata?

daca se trateaza diferit atunci vreau raspuns pentru ambele cazuri:
1. omul are deja carte de munca undeva, deci este angajat, dar nu la mine
2. omul nu lucreaza nicaieri - somer, student etc

ce act ar trebui sa fac si ce taxe ar trebui sa platesc eu sau el?

mersi,
spor si veselie
Ok, suna bine raspunsul tau, dar nu ii pot spune ca am citit asta pe avocatnet. exista vreun articol sau vreun precedent ce poate fi dat ca exemplu?

daca dau cautare pe net toata lumea zice fara casa pe razor.
de asemenea bunul meu simt spune ca nu poti sa te trezesti brusc dupa 10 ani sa faci galgie. cred ca si unele fapte penale se prescriu dupa atata timp, dar nu mereu bunul simt este valabil in lege. din acest motiv am nevoie de ceva ce pot aduce ca argument si nu doar o parere pentru ca nu pot spune "mi-a spus mie cineva" :)
ziua buna,

am mostenit o casa care are un perete la 5 centimetri de razor. acest perete ce este de la o bucatarie are 3 geamuri de 40x40 cm amplasate la 2 metri deasupra podelei, deci nu exista vizibilitate in curtea vecinului decat daca ma sui pe ceva si cum am acolo aragaz si chiuveta chiar nu prea merge uitatul pe geam. geamurile au folie mata ca sa nu se vada in curte cand sunt inchise. (sa nu se vada ce este de la 2 metri in sus).

vecinul, dupa 10 ani de la mostenire, a zis sa pun caramida de sticla in loc de geam. ( a urlat nervos, brusc...beat fiind... si a amenintat ca bate scanduri)

1. pot pune caramida tinand cont ca am bucatarie si ca orice incapere care are consumator de gaz trebuie sa aiba geam care se deschide?

2. poate sa ridice pretentii dupa 10 ani?

3. am voie sa deschid geamul (se deschide in interior)? el zice ca nu vrea sa miroasa fripturile mele la 12 noaptea, ca el atunci ajunge acasa de la serviciu, iar eu gatesc pentru a doua zi la munca. daca aveam casa la 2 metri si faceam peste ii intra si in casa, deci este relativa treaba cu mirosul.

4. daca sunt obligat de lege sa pun caramizi de sticla, trebuie sa imi mut bucataria?

mersi,
spor si veselie
ziua buna,

vreau sa vand online o aplictie. totul se va desfasura in mod automat, punerea produselor in cosul de cumparaturi, plata online, facturarea clientului din romania sau strainatate. intrebarea me e legata de tva. eu aplic tva 24% la pretul de vanzare indiferent de unde e clientul? de exemplu google iti da posibilitatea sa platesti tva la ei sau singur in tara. alte siteuri din afara schimba procentul tva in functie de detara cumparatorului. la noi cum e legislatia? trebuie sa adaptez tva-ul in functie de fiecare tara sau e 24% indiferent cine de unde cumpara?

mersi,
spor si veselie
Răspuns la discuția Plata factura cu card personal
nu va suparati ca va zic, eu nu sunt contabil, dar cum "parerea mea este ca..."? nu ne intereseaza parerile diferitelor persoane, chiar contabili fiind, ci legea. ce spune legea despre acest lucru? de preferat si un articol ca sa ne lamurim.

spor si veselie
Discuție Procura auto
ziua buna,

Daca vreau sa conduc in Romania o masina inmatriculata in Spania avand procura de la proprietar cum ca am voie sa circul cu ea, ce obligatii am? Respectiv, trebuie sa ies din cand in cand din tara? daca da, cat de des si pentru cat timp?
Ce alte demersuri, obligatii, taxe, acte etc trebuie sa fac sau sa iau in calcul?
ITP-ul se face aici sau acolo?

mersi
ziua buna,

daca facem un top din punct de vedere al avantajului pentru angajator, cred ca pe locul 1 este plata la negru si pe ultimul loc este plata salariului complet pe CM.
pentru angajat, treaba este exact pe dos, nu neaparat la bani ci la restul (dez)avantajelor.

care este cea mai convenabila metoda de plata a angajatului dintre cele 2 enumerate mai sus? exemple. drepturi de autor, pfa, alte metode, combinatii intre ele etc

este vorba de plata programatorilor web.

mersi,
spor si veselie
Răspuns la discuția TOMBOLA
asa cum am citit mai sus, conform art.11 lit. c daca sunt srl, respect legea, iar participantii la tombola nu platesc nimic ca sa fie inscrisi la extragere, am voie sa organizez fara sa am domeniul de activitate jocuri noroc

dar

daca cei care se inscriu la tombola trebuie sa scrie ceva articole text pe un site, respectiv participa la extragere cei care trimit cel putin un articol text, am voie sa organizez? acel articol se considera plata?

spor