avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate indian

Activitate indian

Este vorba despre un tanar cu handicap, a carui curatela a fost obtinuta de mama (fara punerea sub interdictie a tanarului), insa mama a murit de curand, ea fiind divortata de ani de zile.
Cunoasteti un ONG in zona Braila, care se ocupa de asemenea cazuri?
Dpdv juridic cred ca trebuie sa se ceara mai intai, prin instanta, punerea sub interdictie si numirea unui curator. Asa e?
Trebuie implicata in acest moment Autoritatea Tutelara?
Colegiul Consilierilor Juridici Bucuresti este membru al O.C.J.R.? Ce stiti despre asta?
Discuție dovada venituri

Va rog, caut idei cum as putea dovedi veniturile unei persoane care lucreaza ca navigator maritim, pleaca in curse fiind angajat de armatori straini, salariul nefiind impozabil pe teritoriul tarii noastre.
Cunosc numele navei dar nu stiu ce demersuri pot face ca sa aflu venitul.
Este o problema arzatoare, in interesul unui copil.

Răspuns la discuția incalzire prin pardoseala
Informatiile privind desfiintarea sapei si incrustarea tevilor prin planseu le am de la administratorul blocului care a vazut cum se desfasoara lucrarile.
Proprietarul a lucrat la Insp. de Stat in Constructii (nu stiu exact daca asa se numeste), presupun de aceea ca au toate aprobarile.
Dar ce ma fac eu cu problema asta ? Trebuie sa ma mut din apartament ? Nu sunt oamenii cu care se poate discuta civilizat, i-am vazut implicati in mai multe scandaluri din bloc.
Vecinii de deasupra si-au facut incalzire prin pardoseala. Pentru traseul tevilor interioare s-a "sapat" in planseul de beton, sapa fiind desfiintata.
Oamenii si-au pus gresie in toata casa si nu au acoperit cu covoare.
In aceste conditii, orice miscare din apartamentul de deasupra (tocuri, joc de fotbal...) se aude la mine, insa cu o rezonanta mult mai mare decat in apartamentul lor.
Ca sa nu intru in polemica cu vecinii, mi-am facut pe toata suprafata superioara a apartamentului meu un planseu din rigips, in interior vata de sticla. Nu are nici un efect.
Intrebare: este legal, chiar daca au avut autorizatie pentru aceste lucrari, sa umble la planseul de beton ca sa bege tevile de caldura ?
Răspuns la discuția Recuperare imprumut
Este numai un inceput de dovada.
Insa, te sfatuiesc sa il chemi in judecata si sa soliciti incuviintarea probei cu interogatoriu (poate ca marturiseste in fata judecatorului ca intr-adevar a primit acest imprumut de la tine - cu toate ca este posibil sa spuna ca este un imprumut restituit de tine in favoarea lui.... ) si neaparat martori.
Răspuns la discuția Cum pot recupera o suma de bani?
Parerea mea: eu as formula o plangere penala pt inselaciune (?!) in speranta ca in fata organelor de cercetare penala rau-platnicul se va intimida si va marturisi fapta.
Declaratia data in fata organelor de cercetare penala o veti folosi in instanta civila pentru restituirea imprumutului. Alaturi de declaratiile unor martori, este posibil sa functioneze.
Intrebare: cum de ati imprumutat o "suma importanta" fara sa va luati o masura de siguranta ?
Răspuns la discuția Apostila???
Apostila te costa in jur de 60 lei pt cele 3 acte.

Traducerea si legalizarea nu stiu, pt ca preturile difera atat de mult..... eu am platit la sfarsitul anului trecut pt traducerea si legalizarea a 2 acte (casatorie si c. nastere) aproape 200 lei.
Credeti ca exista riscul ca minorii sa fie incredintati tatalui in conditiile in care acesta este somer ? Nu vad nici un risc din acest punct de vedere.
Incercati in instanta (prin toate probele posibile) sa determinati instanta sa isi formeze o imagine despre profilul moral al sotului dvs.
Esentiala este problema locuintei.
Răspuns la discuția asociatii de parinti
Desigur. Te intreb, in ce temei poate lua MJ o masura in situatia data?
Eu vad sesizarea inspectoratului scolar ca fiind singura varianta de a solutiona in mod real situatia.