avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Corina_c

Activitate Corina_c

Multumesc. Exista un anumit model pentru o astfel de cerere? Si este nevoie sa fie insotita si de alte acte?
Buna ziua,

Cum pot proba vechimea in munca in cazul in care firma angajatoare a fost radiata? Mentionez ca nu gasesc nicio persoana de contact si nici nu stiu cine ar putea avea arhivele societatii. Eu am contractul de munca incheiat cu ei, dar am nevoie si de o adeverinta de vechime. As putea obtine aceste date de la ITM? Mai elibereaza astfel de informatii din REVISAL? Multumesc!
Buna seara,

Am un pfa pt. care am suspendat activitatea in feb 2015. In cazul asta mai este nevoie sa depun in 2016 la ANAF declaratiile de genul 200, 220? De asemenea, sunt obligata sa depun noua declaratie ITL 002 pt a nu plati impozit majorat pe locuinta?

Multumesc.
Buna ziua,

Aparatamentul detinut de mine si sotul meu figureaza ca sediu social pentru un PFA care are activitatea suspendata din 2015 si pentru un cabinet de psihoterapie care nu stim sigur in ce categorie se incadreaza. In aceasta situatie trebuie sa depunem acea declaratie pana pe 31 martie sau nu este cazul? Din cate imi dau seama nu avem de ce sa platim impozit majorat. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca reiau activitatea pt. pfa si emit o factura oricand pana la sfarsitul lunii mai sunt acoperita? In cazul in care in lunile urmatoare voi avea o luna in care nu emit factura pe pfa se va considera ca fiind intrerupte veniturile?
Buna ziua,

Momentan incasez venituri pe baza unui contract de munca pe perioada determinata care ar urma sa inceteze peste in luna mai. Eu am si un pfa pentru care am suspendat activitatea in momentul in care am incheiat acest contract de munca. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil stiu ca trebuie sa am venituri 12 luni fara pauza pana in momentul nasterii. In aceste conditii, cat timp am la dispozitie pentru a relua activitatea pe pfs si a realiza venituri astfel incat sa beneficiez de indemnizatie? Daca contractul inceteza pe 10 mai, trebuie sa inregistrez reluarea activitatii pt. pfa pe 11 mai, sau am o perioada de "gratie"? Multumesc.
Buna ziua,

Momentan eu am pe cartea de munca o salariul minim, restul de bani il primesc pe un contract de drepturi de autor. In acest contract se mentioneaza ca angajatorul va plati impozitul de 10%. In cazul in care am si carte de munca, mai trebuie sa platesc eu diferenta de 6% pe dr. de autor? Stie cineva cum se modifica exact legea incepand cu 1 iulie?

In plus eu trebuie sa merg sa inregistrez acest contract la administratia financiara in termen de 30 de zile. Am inteles ca trebuie sa completez formularul 020. Il primesc de acolo sau trebuie sa merg cu el deja completat? L-am citit si este f stufos si sincer nu cred ca ma descurc sa il completez singura.

Multumesc.
Buna ziua,
Urmeaza sa inchei un contract de drepturi de autor cu firma la care lucrez acum. Am si carte de munca pe care primesc salariul minim, iar restul de bani pe drepturi de autor. As dori sa stiu daca acest contract trebuie inregistrat undeva (ITM etc.) si daca trebuie sa ma ocup eu de acest lucru sau se ocupa tot angajatorul. Mi s-a spus ca voi semna o anexa in fiecare luna in care se precizeaza exact lucrarile efectuate... Si inca o intrebare... in cazul indemnizatiei pt. concediul de 2 ani postnatal, se iau in considerare si veniturile de pe drepturi de autor, sau doar cele de pe cartea de munca? Multumesc.
Răspuns la discuția Eliberare carte munca
Multumesc!
Răspuns la discuția Eliberare carte munca
Cu scuzele de rigoare... "Decizia de incetarea a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii" se refera la emiterea carui act? Este prima data cand imi dau demisia si de aceea nu stiu cum se procedeaza exact. Este vreo problema daca primesc cartea de munca cu intarziere?