avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate cristinamadalina

Activitate cristinamadalina

Buna ziua,
Conform acestui articol publicat pe situl dumneavoastra:
www.avocatnet.ro/content/art...
angajatorul este obligat sa elibereze la cerere exact acest formular angajatilor sai.
In formular nu este mentionata data de la care angajatorul plateste CAS, data angajarii. Daca am un angajat care lucreaza de 15 zile si a intervenit o problema medicala, angajatul nu a lucrat inainte sa il angajez eu, nu mi-a adus o dovada a platii CAS inainte de a se angaja la mine, cum pot eu sa declar ca acesta este asigurat, ca nu a mai avut concedii medicale in ultimele 12 luni?
Ce ar fi de facut intr-o astfel de situatie?

Multumesc!
Cristina
Discuție cic
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am 2 angajati sot, sotie.
Sotia a solicitat CIC pentru 1 an si 11 luni. Cu 5 luni inainte de terminarea CIC sotia solicitata incetarea contractului de munca iar sotul vrea CIC, diferenta de 5 luni.
Solicitarea am primit-o de pe o zi pe alta, fara sa fiu anuntat ca angajator sa imi caut om inlocuitor. Ca angajator, trebuie sa ii aprob cererea de suspendare imediat ce am primit-o? Nu exista in legislatie nici un termen pentru primirea cererii de suspendare?
Nu ar trebui ca parintii sa solicite de la inceput fiecare partea lui de CIC?
Va multumesc,
Cristina
Buna ziua,

Daca evaluarea angajatilor este mentionata in regulamentul intern ca si procedura de lucru, inclusiv perioada fixa in care se realizeaza, dar din diferite motive ea nu s-a realizat care sunt consecintele pe care le poate suporta angajatorul in cazul unui control ITM?

Va multumesc!
Invoirea inseamna ca angajatul sa fie platit. Angajatorul nu vrea sa il plateasca pt ziua libera. Pe scurt, ma aflu in situatia in care fac si 4-5 suspendari de CIM/saptamana pt angajati diferiti. As vrea sa gasesc o solutie de mijloc care sa nu implice suspendari dar sa multumesc si angajatorul, in acelasi timp. Dificil, nu?! :">
Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti care ar fi varianta corecta din punct de vedere legal si contabil, pentru un angajator, in urmatoarea situatie : un angajat care solicita o zi libera(pentru probleme personale)si nu mai are zile de concediu de odihna si nici ore suplimentare(normarea se face la ora) poate fi pontat cu o absenta motivata neplatita sau cu concediu fara plata motivat? Situatia din urma(CFPMOT) implica suspendarea CIM - cu implicatii neplacute pentru angajat. Exista, din punct de vedere contabil si legal o varianta de a nu il plati dar in acelasi timp sa nu ii suspede CIM? Angajatorul nu vrea sa il plateasca pentru ziua libera si nici posibilitatea de a face ore suplimentare nu exista.

Va multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,

Am o nelamurire legata de situatia in care ma aflu. Acum sunt in CIC pana la data de 21.07.2012. Inainte sa intru in concediu, lucram la o firma unde am avut incheiat un contract de munca pe perioada determinata. Contractul expira la data de 07.01.2012.
Ce se intampla la data la care se termina CIC? Exista posibilitatea de a ma intoarce la fostul loc de munca sau contractul este considerat expirat de drept si ar trebui sa imi caut un al loc de munca?

Va multumesc.
Cristina Dascalu
Nu am revenit asupra unei mai vechi intrebari!
Singura mea problema este aceasta cerere. De ce imi este cerut sa o intocmesc acum cu data expirarii contractului meu. Eu nu vreau sa imi inchei CCC mai devreme si nici sa ma intorc in firma respectiva dar imi este cerut de la resurse umane sa fac cererea de revenire.
Credeam ca exista o anumita legislatie in aceasta privinta.
Buna ziua!

Eu sunt angajata cu contract pe o perioada determinata si urmeaza sa intru in concediu crestere copil la data de 04.11.2010. Contractul meu cu firma angajatoare expira la data de 05.01.2012 si cu aceasta data cei de la departamentul de resurse umane al firmei mi-au cerut sa fac o cerere de revenire in firma desi contractul expira de drept la acea data si nici nu vor mai avea nevoie de mine.
Ma puteti lamuri de ce mi se cere aceasta cerere si daca ea ma afecteaza cumva in desfasurarea CCC si in primirea indemnizatiei aferente?
Multumesc.

Cristina
Pai daca sunt 12 luni premergatoare nasterii, asta inseamana din 21.07.2010 pana in 21.07.2009, nu? Iar eu am nelucrata luna noiembrie din 2008. Sau nu calculez eu bine?