Daca un salariat face o cerere prin care solicita concediu fara salariu pe o perioada mai mare, deci in perioada respectiva fiind incluse si sambete si duminici, cum se face inscrierea in revisal ?
Exemplu : cerere nr. ...../.........CFS pt perioada 3 – 24 decembrie 2012.
E corect sa completez la data inceput suspendare 3.12.2012 si la data sfarsit ,respectiv incetare 24.12.2012 ?
In acest mod, la raport salariat apar la interval suspendare mai multe zile ( fiind incluse si zilele de weekend) . Totusi suspendarea se face in baza unei singure cereri in care se solicita CFS pentru perioada respectiva.
Va rog sa-mi dati un sfat privind completarea corecta ! Multumesc !
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la inscrierea in revisal a suspendarii constand in concediu fara salariu, mai exact cum sa completez datele cand este vorba doar de O ZI CFS :
Ex. Data inceput susp. Data sfarsit susp. Data incetare suspendare
2.03.2012 3.03.2012 3.03.2012
Eu asa am scris.
SAU :
2.03.2012 2.03.2012 3.03.2012
Iar cand sunt mai multe zile :
2.03.2012 5.03.2012 5.03.2012
Va rog sa ma ajutati in rectificarea unei greseli operata in Revisal .
La suspendare, am scris intervalul corect ( respectiv 13.01.2012 - 14.01.2012) , insa cand i-am dat incetare suspendare am gresit scriind 14.10.2012 in loc de 14.01.2012.
Nu merge sa-i dau corectie pt ca nu-mi apare la salariati suspendati . Salariatul apare la activi, iar daca vreau sa fac alta inregistrare la contractul lui nu-mi permite programul.
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie ! Restaurarea bazei de date e singura varianta ?
Va multumesc !
Conform art. 81 alin.7 din Codul muncii , CIM inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale sau partiale de catre angajator a termenului respectiv.
Avand in vedere absentele nemotivate , ii puteti inceta CIM inainte de terminarea termenului de preaviz.
Incepand cu 1.09.2011 aproape jumatate dintre salariati au trecut la program de 6 ore, deci acum au CIM cu timp partial.
Inca nu am inceput sa lucrez cu versiunea noua, insa atunci cand voi face preluarea, CIM se salveaza cum sunt in momentul de fata,cu timp partial.
Avand in vedere ca in Revisal trebuie sa se inregistreze salariile incepand cu 1.08.2011 , as dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie : daca trec salariile din august 2011, automat erau mai mari , insa erau pt. un program de 8 ore .
Deci la 0.08.2011 – salarii mai mari, pt CIM cu norma intreaga , 1.09.2011 salarii mai mici ,pt CIM cu timp partial.
In contextul in care in noua versiune se preiau CIM cu timp partial , sa trec doar salariile actuale, aferente CIM cu timp partial ?
Multumesc anticipat
Am discutat cu doi salariati de la ITM care mi-au dat raspunsuri diferite vizavi de inscrierea salariilor salariatilor in REVISAL.
Mai exact, unul mi-a spus ca trebuie trecut si salariul initial ( cel de la angajare) si apoi cel actual , a doua parere fiind ca trebuie inregistrat doar salariul din momentul de fata .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ! Multumesc anticipat !
Va rog sa-mi dati o solutie in ceea ce priveste completarea corecta in revisal a sporurilor de noapte a controlorilor poarta, angajati la societatea comerciala unde-mi desfasor activitatea.
Acestia lucreaza in fiecare luna pe baza unui grafic , mai exact ei fac ture de noapte prin rotatie , deci o luna pot lucra de noapte, doua nu , etc. Au mai fost cazuri cand au lucrat si numai jumatate din luna de noapte(din motive obiective).
Cum voi face inscrierea in revisal ?
Un salariat are atributii aferente a doua meserii.
Conducerea a stabilit ca 2 ore sa presteze munca specifica uneia dintre ele si 6 celeilalte, cu mentiunea de a specifica si denumirea meseriilor.
Cum e mai bines a procedam , sa intocmim un act additional in care sa mentionam ca ,spre ex. 2 ore este sculer-matriter si 6 operator zamac , sau conform noilor reglementari legale ref. la posibilitatea salariatului de a avea unul sau mai multe c.i.m. sa intocmim 2 contracte de munca cu salariul corespunzator pentru fiecare meserie ?
Unei salariate i s-a eliberat de catre medicul primar expert al asigurilor sociale decizia asupra capacitatii de munca, fiind incadrata la pensie de invaliditate de gradul 3. In decizie se specifica faptul ca poate lucra cu jumatate de norma. Aceasta si-a exprimat dorinta de a munci in continuare,insa avand concediu medical pana pe 30.06.2010, cate ore va lucra dupa aceasta data ? 8 ore pana ii iese decizia de la Casa de Pensii sau 4 ore ?
In cazul in care un angajat isi da demisia, angajatorul ii poate inceta contractul individual de munca fara a-i acorda preaviz ?
Conf. art 79 (7), respectiv "contr. ind. de munca inceteaza la data renuntarii totale sau partiale de catre angajator" , angajatorul poate proceda in acest mod, adica sa nu-i acorde preaviz? Trebuie mentionat in decizie ca nu-i acorda preaviz?