avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate carmen67

Activitate carmen67

Nu
Răspuns la discuția Aprobare ROF Primarie
Da, prin HCL. Vedeti Legea 215/2001, art.36, alin.(2), lit.a și alin.(3), lit.b
La dumneavoastra s-a procedat corect, la promovarea functionarilor publici nivelul de salarizare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare.
Legea 7/2004, art.19
Inteleg ca dumneavoastra aveti o hotarare judecatoreasca privind reintegrarea in munca care se pune in aplicare in max. 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata ( art.261 din Codul Muncii) deci, plata drepturilor salariale cuvenite se face in acest termen.
Vedeti si Decizia Curtii Constitutionale nr.355/22.03.2011 care zice ca ţinând cont de intenţia legiuitorului, este evident că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar nu vizează ipoteza art. 78 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, ci ipoteza unor drepturi salariale suplimentare obţinute prin legi speciale.
II. Persoanele care au câştigat în instanţă drepturi salariale ca urmare a concedierii, după ce instanţa de judecată a stabilit că aceasta a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, aşa cum este prevăzut în art. 78 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, se află în altă situaţie juridică decât cea vizată de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2008 şi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009.
Potrivit prevederilor invocate din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, în cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, iar la solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.
Potrivit principiului de drept quod nullum est, nullum producit effectum, consecinţele juridice ale aplicării sancţiunii nulităţii constau, pe de o parte, în lipsirea actului de efectele contrarii normelor ce ar fi trebuit avute în vedere la încheierea sa şi, pe de altă parte, în restabilirea legalităţii.
Or, restabilirea legalităţii, ca efect al nulităţii, implică restabilirea situaţiei anterioare. Aceasta presupune ca persoana în cauză, ca urmare a anulării concedierii, să ajungă la situaţia de a-şi recupera toate drepturile de care a fost deposedată prin actul nelegal al angajatorului, respectiv să îşi recupereze statutul de salariat, funcţia sau postul, locul de muncă, să primească salariul retroactiv cu titlu de despăgubiri şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat.

Solutia la problema dumneavoastra este plangerea penala (vedeti art.262 si 263 din Codul Muncii).
Răspuns la discuția Drepturi salariale
La reintegrare drepturile salariale nu se platesc esalonat, vedeti punctul II din Decizia nr.355/22.03.2011 a Curtii Constitutionale.
Răspuns la discuția modificarea sporului de vechime
Este vechime in munca. Nu este vechime in specialitatea studiilor :)
Vedeti art.41 din Legea-cadru nr.284/2010 :)
Este corect cum ati calculat.
art.58*, alin.(4) din L188/1999, respectiv " (4) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici poate delega autorităţilor sau instituţiilor publice, în condiţiile legii, competenţa de a organiza concursuri de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice.", da posibilitatea organizarii concursului la nivel local? Care este procedura de obtinere a delegarii?