avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate iarinutza

Activitate iarinutza

Am si eu o intrebare...care mai mult e o dilema. Sunt avocat si ma aflu in situatia delicata de a apara un client care nu s-a putut prezenta pe tot parcursul procesului penal din motive medicale, existand riscul de a transmite boala, insa la penultimul termen a venit mama acestuia care a expus acest fapt judecatorului, iar acesta din urma, a dat de inteles ca, in conditiile in care la urmatorul termen s-ar face dovada prin acte medicale, am putea sa incercam sa ne prevalam de 320 indice 1.
Am tot stat si m-am gandit incercand sa gasesc un temei legal pt a invoca acest articol, tinand cont de mult am pasit pragul pana la care puteam sa ne prevalam de acest articol, in speta fiind deja administrate si probele.
Desi e consacrat principiul oficialitatii, mi-ar placea sa fiu si eu pe aceeasi lungime de unda cu judecatorul.
Daca ma poate lumina cineva.......va multumesc anticipat!
Am o mare rugaminte: imi poate indica si mie cineva numarul deciziei Curtii de Apel Constanta din noiembrie 2010, prin care Primaria a castigat in instanta sporurile salariale privind vechimea in munca? De asemenea, daca mai stie cineva si alte nre de decizii ale instantelor din Ploiesti, Calarasi, Slobozia, prin care primariile au avut castig de cauza, va rog mult sa le indicati.
Am miercuri un ds la Tribunalul Iasi prin care solicit acordarea sporului de dispozitiv, si mi-ar prinde bine sa mai invoc si alte decizii din tara (in conditiile in care vad ca din ce in ce mai multe primarii isi castiga drepturile).
Va multumesc mult!
As vrea sa introduc o actiune la instanta de judecata prin care sa castig sporul de dispozitiv de 25% (care a fost taiat) ce revine functionarilor publici. Cum ar trebui sa intemeiez in drept aceasta actiune? ce legi/ordine/hotarari ar trebui sa invoc? daca ati putea sa imi indicati si cateva hotarari/decizii ale instantelor judecatoresti prin care s-a dat castig de cauza in spete de genul asta ar fi nemaipomenit! Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția CONFISCAREA SPECIALA
Suma de 7500 ron reprezinta contravaloarea lucrurilor sustrase, deaoarece aceasta confiscare speciala e dispusa de instanta ca urmare a savarsirii de catre inculpat a infractiunii de furt calificat. Asadar, avand in vedere faptul ca lucrurile sustrase nu au putut fi recuperate, instanta a confiscat de la inculpat contravaloarea lor. Intrebarea mea este daca, in ipoteza in care partea civila poate sa isi recupereze cele 4 milioane de lei dispuse de instanta cu titlu de despagubire, care ar fi modalitatea de obtinere a acestei sume? Cui ne adresam: instantei sau direct inculpatului? si in ce mod?
Multumesc!!!
Potrivit OUG nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme, aceste despagubiri se obtin de la CEC.
Cum ar trebui procedat,insa, in cazul in care aceste despagubiri nu se obtin de la Cec?
ce cai procedurale sunt puse la indemana persoanelor interesate?
Multumesc!!!
Este posibil in cazul confiscarii speciale prevazute de art. 118, lit e C. penal, masura dispusa de instanta, ca partea civila sa isi recupereze suma prevazuta cu titlu de despagubire din suma rezultata din confiscarea speciala ?( in speta, instanta a confiscat de la inculpat suma de 7500 RON).
Va multumesc!!!
Cum se poate dovedi dreptul de proprietate asupra unui teren avand in vedere ca nu exista titlu de proprietate, ci transmiterea s-a facut in baza unei zdelci?Se poate apela cumva la o actiune in constatare in instanta care sa presupuna citarea celui care a facut transmiterea sau exista o alta posibilitate? multumesc anticipat!
as vrea sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, daca intr-adevar in cazul biletelor la ordin nu exista raspundere penala si daca exista vreun text de lege care sa sprijine aceasta opinie