buna seara..va rog sa imi spuneti de daca pot rezilia contractul ptr aparare cu un avocat intr-un proces penal aflat la curtea de apel craiova...mentionez ca am mai schimbat avocatul o data ddeoarece nu se prezenta in instanta...la fel si cel de acum.....va multumesc!
se poate solicita o fotocopie dupa dosar daca este inca in faza de cercetare si se afla la Parchet?
Despre ce lege e vorba? ca sa stiu ce sa urmaresc :) da mai multe date/detalii
multumesc frumos maestre, sa inteleg ca orice corespondenta cu CEDO, pana in momentul in care cererea va fi comunicata Guvernului si vor trebui despuse observatii scrise, se va face in limba in care a fost formulata actiunea introductiva (adica lb. romana) sau interpretez eu eronat dispozitiile art. 34, pct. 2 din Regulament care stipuleaza ca:
"(...) Atunci când o cerere este introdusă în temeiul art. 34 al Convenţiei, până la comunicarea cererii către Partea contractantă în temeiul dispoziţiilor prezentului Regulament, toate comunicările cu reclamantul sau cu reprezentantul său şi toate observaţiile orale sau scrise depuse de reclamant sau de reprezentantul său, dacă nu au fost făcute sau redactate într-una din limbile oficiale ale Curţii, trebuie să se facă sau să fie redactate în una din limbile oficiale ale Părţilor contractante. Dacă o Parte contractantă este informată cu privire la introducerea unei cereri sau aceasta i se comunică în virtutea dispoziţiilor prezentului Regulament, cererea şi anexele sale trebuie comunicate în limba în care reclamantul le-a depus la grefă."
Cu stima,
Andrei PAP
allissa a scris:
[.......
Trebuie sa aveti o hotarare definitiva. Cea din apel nu este definitiva. (Art 13 CEDO include si hotararile pronuntate in apel).....
Intotdeauna , hotararile pronuntate in apel sunt hotarari definitive .. art.377 alin.1 C.proc.civ.
allissa a scris:
1. Curtea recunoaste faptul ca vi s-au incalcat drepturile prevazute de Conventie (numai din ce spuneti dvs este foarte posibil sa fie incidente cel putin art 6 si 13 CEDO) si atunci puteti formula cerere revizuire in tara la ICCJ (caz in care se reia urmarirea penala sau judecata din punctul in care Curtea a constatat incalcarea = "repunere in drepturi").
:O Si inculpatul are drepturi, printre care acela de a nu fi judecat de doua ori pentru aceeasi fapta (non bis in idem). E imposibila reluarea actiunii penale contra sa, daca a a fost achitat prin hotarare definitiva.
Articolul 13 din Conventie nu a fost incalcat in niciun fel, din moment ce persoana chiar se judeca intr-o instanta de recurs, daca ati citit enuntul problemei.
Buna ziua,
Am auzit de la niste prieteni ca s-a data la TV o emisiune in care s-a prezentat o asociatie care te reprezinta la CEDO gratuit (pt cei care nu isi permit un avocat). As dori si eu sa stiu care ese aceea ... Va multumesc
allissa a scris:
Pentru freeelis
Va propun sa studiem impreuna baza de date de HUDOC - cazurile impotriva Romaniei - pentru economie de timp si pentru relevanta.....in perioada 2010, de exemplu, si sa facem impreuna o statistica dupa cum urmeaza:
Nr total de cazuri ale Romaniei solutionate de Curte in 2010 din care:
A. Nr cazurilor declarate inadmisibile in exclusivitate pe motiv ca nu a existat nicio incalcare a vreunui art CEDO (nu exista nici un alt motiv pentru inadmisibilitate)
B. Numarul cazurilor declarate admisibile si aici exista doua cazuri:
B1. Romania a fost condamnata
B2. Romania a recunoscut incalcarea prev Conventiei ("Struck out of the list") - in aceasta categorie sunt cele 90% din cazuri
Astept cu interes raspunsul dvs, eventual conditiile in care "veti ridica manusa"....