avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate don_clericuzio

Activitate don_clericuzio

Răspuns la discuția Uzucapiune
Multumesc pt. raspuns.
Problema este ca nu exista mostenitori si nu a fost deschisa nici succesiunea de pe urma vanzatoarei mele, conform adreselor de la Camera Notarilor.
In aceste conditii cu cine ramane sa ma judec?
Multumesc!
Discuție Uzucapiune
Buna ziua!
Ma poate si pe mine cineva cu un sfat, va rog?
Anul acesta se implineste termenul de uzucapiune de 30 de ani. Am cumparat un imobil pe baza de chitanta de mana la data de 23.07.1982. Nu au fost facute actele deoarece proprietara a decedat. Intrebarea mea este atunci cand voi introduce actiunea de constatare a uzucapiunii cu cine ma judec?
Multumesc!
Buna ziua,
Judecatorul care s-a pronuntat in dosarul de divort poate sa judece si dosarul de partaj bunuri comune?
Pot solicita incomtabilitatea acestuia?
Multumesc.
Răspuns la discuția Punere sub interdicþie
Multumesc.
Ca instanta este judecatoria sau tribunalul sau curtea de apel?
Buna ziua,

As dori sa aflu, si eu, daca pot chema in instanta un reprezentant al unei Asociatii de locatari si in ce conditii? Respectiva Asociatie de Locatari nu functioneaza conform legii 230/2007. A ramas doar Asociatie de Locatari. Ne era obligata sa se transforme in Asociatie de Proprietari? Asa zisul presedinte taie si spanzura dupa cum doreste. Am dori sa-l actionam in instanta pentru neglijenta in serviciu, fals, uxz de fals, etc. mai ales ca are si numeroase plangeri penale pe numele lui, pe tema asta care nu au fot solutionate in nici un fel, deoarece atunci cand s-a dispus efectuarea expertizei contabile nu au fost bani si astfel s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Ce se poate face in aceasta situatie?

Va mmultumesc
Buna ziua,

Aveti idee care este procedura punerii sub interdictie a unei persoane? Ce instanta este competenta? Unde si cum depun dosarul, in cazul in care acesta se intocmeste?

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Dreptul Muncii
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o nelamurire.....sa inteleg ca pot incheia contracte strict pentru vanzarea de produse, pentru o perioada de (sa zicem) 3 luni. Aceste activitati nu sunt activitati profesionale. Contractele sunt incasate intamplator. Il (o) iau pe respectivul (va) la mine in companie, ii fac un contract de comision, iar daca nu-si indeplineste atributiile reziliez contractul, etc.
Discuție Dreptul Muncii
Buna ziua!
Am o nelamurire legata de dreptul muncii, si anume: Reprezint o companie care vinde produse cosmetice. Am cativa salariati cu carte de munca pentru care trebuie sa platesc toate darile si taxele catre stat, necesare.
Am cateva standuri si in catev amall-uri din Bucuresti si din tara.
Intrebarea mea este, daca pot sa renunt la salariati iar in schimb sa inchei cu acestia contracte de comision sau de prestari servicii?
Salariatii isi iau banii iar eu nu mai platesc taxe si impozite pe salarii.....
Aceste contracte trebuie inregistrate la vreun ITM? Sau mentionate in REVISAL?
Sincer nu as mai vrea sa dau la bani unui stat care nu-ti da cu nici o mana dar in schimb iti ia cu trei....

Va multumesc!
Buna ziua,
M., casatorit cu P., a incheiat, in timpul vietii, un contract de imprumut de nevoi personale cu banca H. Din suma imprumutata au fost stinse alte obligatii de plata, iar cu suma ramasa s-a achitat un avans la un contract de leasing, acesta din urma semnat cu banca D.
M. a decedat anul trecut. Banca H.(credit nevoi personale) a inceput sa sune la sotia lui M. si a somat-o sa plateasca restul de credit. E corect? Care este cadrul legal?
Banca D.(leasing) a primit masina inapoi (deci obiectul contractului nu mai exista) si cu toate acestea l-a somat pe defunct sa plateasca in continuare sumele de bani datorate, inaintand dosarul de executare unui executor, care evident ca si-a pus cheltuieli de executare uriase avand in vedere situatia familiala a sotiei lui M.
Cum pot fi oprite aceste acte (abuzuri, in acceptiunea noastra)? Care este cadrul legal? Banca/ bancile pot sa execute urmasii creditorilor/imprumutatilor?
Va multumesc.
A.F. face un antecontract de vanzare cumparare unde promite sa vanda un imobil lui R.H. care achita pretul urmand a se incheia contractul la o data ulterioara.
Contractul nu se incheie. A.F. ii face procura lui R.H. prin care-l mandateaza sa o reprezinte la notar in vederea semnarii contractului de vanzare cumparare. Intre timp R.H. vinde mai departe lui T.R. care o da in judecata pe A.F. pentru ca instanta sa dea o sentinta prin care sa constate vanzarea.
Intrebari:
1) A.F. are calitate procesuala activa in acest dosar impotriva lui T.R.
2) T.R. nu trebuia sa-l cheme in judecata pe R.H., iar pe A.F. cel putin sa o cheme in garantie?

Multumesc.