avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate madriana57

Activitate madriana57

Bună ziua! Va rog sa îmi dați un sfat. Exista un titlu de proprietate pe numele bunici din 1998 ea fiind deceda în anul 1971. Succesiunea nu s-a făcut și nu vrea nimeni sa o facă suntem 19 mostenitori. Eu folosesc 14 ari di cei 43 de ari de pe titlu din 2018 și plătesc impozit doar eu, m-am declarat cu acte la primărie ca sunt nepoata. Întrebarea pe care mi-o pun este dacă pot deschide acțiune în instanță pentru uzucapiune cu martori eu în calitate de moștenitoare? Dacă nu atunci partenerul meu de viață poate cere uzucapiune? Nu suntem căsătoriți da în toți ani de când folosesc terenul o facem împreună. As vrea sa îmi pun o cabana din lemn ca adăpost când merg acolo dar sa nu am probleme. Am 66 ani și tot mai greu sa merg la gradina la 25 km. În așteptarea unui răspuns mulțumesc anticipat. Adriana
Bun ziua! Am avut un proces de succesiune unde unul dintre moștenitori nu era de găsit plucat din tara. În condiție date acea persoana a fost citata prin monitor oficial s-a derulat procesul și aceea persoana a avut parte din moștenire ca și cum ar fo fost prezenta la proces.
Bună! As dori un răspuns. Exista o sentința civila din 2016 la un proces de succesiune cu ipoteca pe un imobil pentru 2 mostenitori în suma de 5600 lei fiecare. Prima persoana a spus ca nu dorește banii iar a doua nu se știe unde este nu a fost nici la proces a avut curator. Întrebarea este dacă se prescrie aceasta ipoteca când și dacă nu cum sa o rezolv. Aștept un răspuns.
Discuție succesiune
Buna seara! Daca un titlu este gresit emis adica dupa 28 ani de la decesul bunicii pe numele bunicii si cererea depusa de un copil al bunicii in numele copiilor ei nu se gaseste la primarie cum se poate dezbate succesiunea( e vina primariei) ce e de facut?
Discuție Succesiune
Daca s-a emis un titlu gresit adica s-a emis in 1998 pe numele bunicii ea fiind decdata in 1971. Cererea care a fost depusa la primarie in 1991 de unul din copii bunicii in numele tuturor copiilor nu se mai gaseste ce se poate face? Succesiunea urmeaza sa se dezbata in instanta pt ca nu vin toti mostenitorii pt.notar.
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc! Daca nu se gaseste cererea depusa la primarie dupa care s-a emis titlul cum se poate emite alt titlu cu ce merg in instant?
Discuție Succesiune
Buna ziua! Pot folosi si chiar vinde o parte dintr-un teren pe care este un titlu gresit pe bunica adica bunica a murit in 1971 si titlul s-a emis la cererea unui copil a bunicii pe numele bunicii decedata fara a face succesiunea? Cererea facuta la primarie nu se gaseste ce e de facut.
Sunt 20 mostenitori pe 43 ari cum s-ar putea imparti ca sunt 2 loturi 29 si 14 ari. Fara succesiune pot folosi acel teren?
Răspuns la discuția succesiune
In primul rand mama mea este decedata si nu s-a facut nimic de nimeni in cele 6 luni de la decesul buniciii pt ca nu se cunostea acest lucru de catre noi. Eu in idea ca vreau sa deschid succesiunea am inregistrat acel titlu urmand sa mi se elibereze un certificate fiscal pentru un viitor proces de succesiune.
Cererea la primarie care au depus-o doi unchi de ai mei in numele tuturor fratilor(8) pentru titlu nu se gaseste titlul s-a eliberat in 1998 pe numele bunicii ea fiind decedata din 1971.In conditiile acestea nu se poate corecta titlul fara cerere.
Intrebare: chiar daca se cere prin instanta emiterea unui alt titlu pe toti copii bunicii nepotul care foloseste acel teren are drepturi depline? In decursul anilor au mai incercat dintre urmasi sa foloseasca acel teren dar au fost impiedicati de el(el avand casa in apropierea terenului)
Da unul din cei doi nepoti doreste parte din acel teren.
Poate nepotul care a folosit acel teren sa ne inlature pe toti de la aceasta mostenire?
Faptul ca eu am platit acel impozit dupa titlu si sunt inregistrata la taxe si impozite in ce pozitie ma situeaza in acest caz. Se poateinvoca in acest caz 'mostenitor rezervatar'?
Multumesc tuturor pentru atentia acordata, Adriana
Discuție succesiune
Buna seara! Am vrut sa deschid succesiunea dupa bunica unde sunt mostenitori dupa ea 20 personane. Deoarece unii dintre mostenitori nu vor sa coopereze referitor la acte si sunt plecati 2 nepoti din tara ar urma o actiune in instanta. Am fost la o avocata pe care urma sa o angajez la process si mi-a spus ca titlul emis pe numele bunicii nu e bun pt.ca cererea s-a facut de doi copii ai bunicii in 1991 titlul emis in 1998 dar bunica era decedata din 1971. Am fost la primaria unde s-a depus cerea dar nu se mai gaseste cererea si nu se poate corecta titlul.
Alt aspect al problemei este ca acel teren este langa casa unui var la tara si el se crede viitor proprietar pe tot terenul(nu il lucreaza doar l-a cosit) si nu ne permite sa mergem sa punem ceva pe teren.
Acel titlu l-am inregistrat eu la primarie ca nu se garea in registru agricol si am platit impozitul in numele meu pe 5 ani in urma.
Intrebare: Daca nu se dezbate succesiunea care f grea si cred de durata ce sanse are acel var sa intre in proprietatea terenului prin uzucapiune si ce sanse am eu pt.faptul ca am acceptat mostenirea prin plata impozitului(trebuie sa intru fortat ca sa dovedesc ca nu foloseste doar el acel teren)?

Nu sunt specialist dar vedeti sa nu confundati CAS- contributia la pensie cu CASS- contributia la sanatate