avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaburescu

Activitate cristinaburescu

Buna ziua!Am si eu o situatie mai delicata in legatura cu un angajat care a plecat prin demisie din societate.Salariatul nu si-a depus demisia la departamentul de resurse umane,ci a inmanat-o direct directorului,care la randul lui nu a depus-o in termen la departamentul de resurse umane.Avand in vedere ca demisia este cu data de 18.10.2010 si a fost depusa in data de 25.10.2010,revisalul nu se mai poate face retroactiv,revisalul se face in ziua desfacerii contractului de munca.Problema mare este ca fostul salariat figureaza cu un nou contract de munca la alta societate din data de 19.10.2010. Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa-i incetez contactul de munca legal ?
Răspuns la discuția CONCEDIU PRENATAL
Deci contractul noului anjajat va fi pe perioada 20.10.2010 - 20.12.2012? sau se prelungeste si cu perioada concediilor prenatal si postnatal cu cele 126 de zile?
BUNA ZIUA! va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de o salariata care este in stare de graviditate in a 31/32saptamani.Am primit o scrisoare medicala prin care suntem instiintati ca din data de 20.10.2010 va intra in concediu prenatal.Intrebarea mea este in ce conditii avem voie sa angajam o alta persoana pe acelasi post in locul salariatei insarcinate?la persoana nou angajata cum va fi contractul de munca ? pe ce perioda?
Buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema am o salariata care este insarcinata in luna a -VI -a,din luna octombrie intra in concediu prenatal.
Salariata doreste sa-si i-a inainte de a intra in concediu prenatal concediul de odihna.
Intrebarea mea este cum ii calculez concediul de odihna?ma raportez la perioada lucrata ?sau se va lua in calcul si perioada in care salariata va fi in prenatal?
Are dreptul la toate 21 de zile ?
Va multumesc!!!
Buna ziua!Am intampinat si eu o problema in legatura cu declaratia de somaj.Am un angajat care in luna ianuarie are 1 zi lucrata si 19 zile CM,din care 5 zile sunt suportate de societate si 14 zile sunt suportate din FNUASS.Nelamurirea mea este ce trec la nr.ore lucrate in luna,nr.ore suspendate in luna si care baza de calcul o iau in considerare.Programul meu de salarii imi calculeaza la baza somaj 0.5%,1 zi lucrata+5 zile CM suportate de societate.
As vrea sa stiu care sunt orele suspendate si in ce conditii se suspenda,referitor la CM.
Multumesc!
Buna ziua!
Am o problema referitor la o decizie de concediere.Am comunicat in scris unui salariat instiintarea de concediere 65(1)pe care a si semnat-o,incepand cu data de 11.11.2009-09.12.2009 avand perioada de preaziv 20 zile lucratoare.
Urmatoarea zi salariatul nu s-a mai prezentat la lucru,anuntand ca este in concediu medical,cea ce inseamna suspendarea preavizului.A mai avut interuperi de concediu combinat cu zile de preaviz si in final astazi in data de 16.02.2010 este ultima zi de preaviz ,nelamurirea mea este pe decizia de concediere care trebuie sa o duc la ITM la perioda de preaviz ce trec?11.11.2009-16.02.2010?????
Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul.
Eu am de inregistrat un contract cu data de 14.01.2010,cei de la ITM mi-au spus ca la depunerea contactului nu s-a modificat nimic,adica se depune tot cum s-a depus pana acum cu 20 zile calendaristice in urma.Dar eu cum inregistez revisalul?
Buna ziua!
Am si eu o problema referitor la concediul de odihna neefectuat in anul 2009,in anul 2010 pana cand se poate efectua?
Si o alta problema daca am facut o concediere a unui salariat in luna ianuarie 2010 si el nu si-a efectuat tot concediul de odihna pe anul 2009,suntem obligati sa il mai platim sau platim doar zilele de concediu aferente anului 2010?
cristinaburescu@yahoo.it
Buna ziua!sunt la inceput de drum si nu stiu cum se calculeaza un concediu medical.As dori sa stiu la ce salariu se calculeaza concediul ledical la salariul realizat adica cel care se refera la ore lucrate in luna,fara ore suplimentare sau la venitul brut realizat in luna in care sunt incluse si orele suplimentare.