avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate cfilip20

Activitate cfilip20

As aprecia daca mesajele ar fi private. Va multumesc
Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lucrare despre Masurile preventive neprivative de libertate.
Sigur sunt persoane care se vor intreba ce am facut pana acum. Am ajuns in situatia de fata deoarece m-am bazat ca este suficient de buna lucrarea pe care am facut-o eu, iar acum pe ultima suta de metrii, mi-am dat seama ca nu este asa și as dori sa o modific. Am recurs la aceasta metoda pentru ca am epuizat toate posibilele resurse iar timpul ma preseaza..
Ma multumesc si cu surse de informatie despre aceasta tema.
Va multumesc din suflet pentru eventualul ajutor!
Buna dimineața!
Exista următoarea stare de fapt. Un imobil a fost dobândit de către doua persoane intr-o căsătorie anterioară. Aceștia au împreuna un copil care acum are vârsta de 22 ani. Fiecare dintre ei s-au recăsătorit si au câte un copil. Ei detin părți egale din acel imobil si doresc sa il instraineze in favoarea copilului lor.
1. Care ar fi cea mai solida forma de înstrăinare a părinților pentru copil? Donatia cu scutire de raport sau contractul de vânzare cumparare?
2. Se pot considera moștenitori rezervatari cei doi frați vitregi, având in vedere ca divorțul a avut loc înainte ca aceștia sa se fi născut si fac parte din casnicii separate?
Menționez ca la divorț a avut loc o întregitre a acțiunii printr-o tranzactie si o hotărâre de expedient, care au suspendat comuniunea bunurilor, pentru a evita un eventual proces de partaj si prin care cei doi foști soți s-au obligat sa doneze la un moment dat imobilul si bunurile din el, copilului lor.
2. Dacă se alege Donația cu scutire de raport, in situația de fata, cei doi frați vitregi mai pot ataca acest act dupa decesului părinților?
3. In acest caz, aceasta donație se poate considera ca aduce atingere masei succesorale si poate fi supusa reducțiunii, pentru asigurarea rezervei legale?
4. Pentru un contract de vânzare cumpărare trebuie sa existe o dovada a plății imobilului, prin transfer bancar sau numerar. Contractul de vânzare cumpărare dovedit prin transfer bancar sau prin numerar, se poate anula pe considerentul ca acesta are loc între părinte si copil sau pentru ca nu se poate dovedi sursa banilor, copilul având 22 de ani si vechime in munca de un an de zile?
Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Clasare dosar penal furt
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Buna ziua! Se poate clasa un dosar penal care este in etapa de cercetare, pentru un presupus furt de gaze naturale, dacă prejudiciul a fost recuperat si partea vătămată care este persoana juridică, declara ca nu se va constitui parte civilă într-un eventual proces? Partea vătămată mai poate retrage plângerea?
Buna ziua.

Am construit casa scarilor, in urma cu 17 ani, pe limita de proprietate. Am avut acordul verbal al proprietarilor vecini, precum si a viitorilor mostenitori ai acestora. Intre timp au ajuns proprietari mostenitorii si nu s-a ridicat nici o problema timp de 15 ani de zile. Acum, dupa 15 ani, vin cu pretentia de a demola casa scarilor. Intrebarea mea este, daca ar avea sanse sa faca acest lucru si ce ar trebui sa fac eu in acest sens. Va multumesc.
Buna ziua.
Firma noastra se ocupa cu constructii din lemn si lucram mai mult pentru tari din UE. De acum am inceput sa facem si fundatiile pentru aceste constructii. Am primit o factura de pe Belgia pe baza careia s-au turnat 5536 mc beton.
Va rog sa imi spuneti daca este ok sa trec acest beton pe 3021 si apoi il dau in consum pe constructia respectiva?
Va multumesc, o zi frumoasa!
Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie: Socrul meu a decedat in 1987, la varsta de 38 ani. In acel moment avea vechime de13 ani militari plus scoala militara de doi ani. Acum, soacra mea este pensionara cu un venit de aproximativ 800 lei si din cate stim noi poate opta pentru 50% din pensia socrului meu, la momentul decesului avand mai mult de 15 ani de casnicie. De la resurse umane de la locul de munca al socrului meu ne-au cerut un nr. de dosar sau orice act care sa ajute pentru cautarea lui si deschiderea dosarului de pensie. Problema este ca nu gaseste nici un act in legatura cu locul de munca al socrului.
Intrebarile sunt: Unde am putea suna sa gasim un astfel de nr.sau ? In functie de vechimea avuta considerati ca merita efortul de a deschide un dosar de pensie pe numele socrului, va fi o diferenta intre pensia soacrei si cei 50% din pensia socrului? Pensia se va calcula dupa legea aflata acum in vigoare sau dupa cea de la data decesului?
Va multumesc
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie: Detin o proprietate in mediul rural, iar in urma cu aproximativ 20 de ani am construit pe limita de proprietate. Vecinul pe care il aveam atunci mi-a dat acordul verbal. Intre timp acesta a decedat, iar mostenitorii lui doresc sa faca o constructie care imi ia toata lumina. Eu am fost de acord, dar in limitele identice cu ale mele. Acestia ma ameninta ca ma pun sa imi daram constructia aflata pe limita de proprietate, daca nu sunt de acord cu constructia pe care vor sa o faca si limitele impuse de ei.
Care ar fi solutia pentru proplema mea?
Va multumesc
Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie:
Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei copii, din care trei sunt decedati si doi mai sunt in viata. Bunica mea este unul dintre copii, care a decedat in 1996 si care la randul ei are trei copii, pe mama si inca doi baieti. Un frate de-al bunicii care este in viata, a facut cerere si acum detine titlul de proprietate pe acel teren.
In ultima luna, mama este vizitata saptamanal si presata de una din fetele unchiului care detine titlul, sa mearga la notar si sa clarifice situatia. Noi nu am vazut acel titlu de proprietate, dar banuim ca este trecuta si bunica pe el din moment ce mama este solicitata pentru a merge la notar.
Din cate ni s-a dat de inteles, aceste rude ar dori ca mama sa renunte la acea mostenire si sa ramana proprietari al terenului pentru a-l vinde. Am inteles ca celalalt unchi al mamei mele care este in viata, ar fi renuntat la acel teren precum si unul din cei decedati. Mama nu doreste sa renunte la mostenire, cel putin nu gratuit. Care ar fi pasii care ar trebui urmati in acest sens si ce probleme am putea intampina in cazul in care nu se ajunge la o intelegere?
Inca ceva, am aflat de la o ruda ca cei care detin titlul de proprietate, i-ar fi dat unuia dintre fratii mamei mele o parte din teren ca sa isi faca titlu de proprietate. Din moment ce sunt si alti mostenitori implicati, ar fi putut face asa ceva?

Va multumesc.